Et meie president Toomas Hendrik Ilves (62) kosis lätlanna Ieva Ilvese (38) – see oli tore üllatus ja andis uut hoogu meie suhetele lõunanaabritega.

Aga oleks juba omamoodi kurioosum, kui ka meie järgmise presidendi abikaasa oleks lätlane! See ei ole sugugi võimatu, sest Mailis Repsi (41) valides just nii lähekski – keskerakondlase Mailis Repsi abikaasa on ju Agris Reps (41), kes töötab Riias vandeadvokaadina.

Mailis tõdeb, et see näiks tõesti praeguse riigipea algatuse jätkamisena, kuid selle vahega, et tema on Agrisega juba kakskümmend aastat koos olnud ja neil on viis last!


„Oleme peres selle üle nalja visanud, minu sõbrad on seda huumoriga võtnud ning isegi erakonnakaaslased on mind sellega töganud,“ naerab Mailis. „Võtan seda naljaga! Kui tõsisemalt rääkida, siis enne seda, kui langetasin kandideerimisotsuse, oli meil kaasaga väga tõsine ja pikk vestlus ning me võtsime selle otsuse kahekesi vastu. Arutasime läbi, mida võib presidendiks valimine kaasa tuua. Tema kindel seisukoht on see, et tema jätkaks oma tööd samas mahus nagu praegu ning püüaks täita presidendi abikaasa kohustusi nii palju, kui ta seda oma töö kõrvalt teha saaks.“

Mailise sõnul on tema suurimad toetajad tema viis last: Richard (sünd 2004), Elizabeth (2006), Karl Robert (2007), Henry Roger (2011) ja Frederick (2014).
„Nemad on minu tõelised fännid ja olid kohe valmis selleks, et ma kandideerin!“

Et kõik värsked uudised jõuaksid Sulle koju kätte, telli Kroonika digiajakiri SIIT või paberväljaanne SIIT!