1. Sigmund Freud - kokaiin

Sigmund Freudile, kes oli Austria psühhiaater ning psühhoanalüüsi teooria ja meetodi rajaja, oli kokaiin pigem isiklik indulgents. Ta pidas seda imeravimiks, mida ta kasutas oma depressiooni peletamiseks. Kirjas oma kihlatule, Martha Freudile kirjutas ta oma abimehest nii: "Kui kõik läheb hästi, kirjutan ma essee (kokaiinist), mida loodetavasti saadab edu. Tarbin seda regulaarselt, väikestes doosides oma depressiooni vastu."

Tänu Freudile sai Ameerika Ühendriikidest psühhoanalüüsi teine kodumaa, kus psühhoanalüüsi meetod kui psühhoteraapia on laialdaselt kasutusel.

Freudi teooriad ja tema meetodid olid vaieldavad nii 19. sajandi Viinis ning on jäänud vaieldavateks tänaseni. Tema tööd on avaldanud suurt mõju kirjandusele, filosoofiale ning kultuurile üldiselt.

2. Francis Crick - LSD

Francis Crick on üks DNA struktuuri kindlakstegijatest, kelle meelemürgiks oli LSD. LSD on sünteetiline hallutsinogeen, mis esialgu sünteesiti migreeniravimiks, kuid hiljem ravimiga kokku puutudes, avastati selle psühhedeelilised omadused, mida algselt kasutati psühhoteraapia abivahendina.

2004. Aastal andis Daily Mailile intervjuu Gerrod Harker, kelle sõbra Dick Kempi lähedane sõber oli Crick olnud. Harker paljastas väljaandele, et LSD oli Cambridge'i doktorite seas levinud kui „mõtlemisseerum" ning tihti tarvitas seda ka Crick.

3. Thomas Edison - kokaiini lisand

1863. aastal leiutas Prantsuse keemik Angelo Mariani Bordeaux veini „Vin Mariani", milles leotati kokapõõsalehti, millest vein sai kokaiini lisandi. Edisoni, keda loetakse üheks 20. sajandi viljakamaks leiutajaks, oli üks kokaiinilisandiga veini tarbijatest.

4. Paul Erdös - amfetamiin

Paul Erdos oli Ungari matemaatik, kes tegi tööd 19 tundi järjest ning suutis selle juures alati olla hüperaktiivne ning produktiivne. Mis oli tema saladus? Amfetamiin. Teaduri elulooraamatus paljastab kolleeg Paul Hoffmann mehe sõltuvusest: „Kõik Erdöse sõbrad, teised matemaatikud, olid tema sõltuvuse pärast mures. 1979. aastal vedas Ronal Graham (matemaatik) Erdösega  500 dollari peale kihla, et ta ei suuda olla kuu aega ilma amfetamiini tarbimata. Mees võttis väljakutse vastu ning külma kõhuga ei tarvitanud meelemürki 30 päeva. Peale seda, kui Graham Paulile raha ära maksis, ütles Edös: „Sa oled mulle näidanud, et ma pole sõltlane, kuid ma ei saanud mitte ükski päev tööd teha. Ma ärkasin hommikuti üles ja liikumatult silmasin tühja, valget paberit."" Erdös jätkas amfetamiini tarvitamis. Ta suri 1996. aastal infarkti.

5. Steve Jobs - LSD

Steve Jobs pole kunagi häbenenud fakti, et ta psühhedeelilisi aineid tarvitas, nendest tihedamini LSDs. Apple'i rajaja on tunnistanud: „See kuulub kahe-kolme kõige olulisema asja hulka, mis mu elus on ette tulnud."

6. Bill Gates - LSD

Naljakas on see, et Bill Gates eksperimenteeris oma nooruses LSDga, kuid 1994. aastal Playboyle antud intervjuus ei olnud ta sellel teemal kaugeltki nii avameelne kui Jobs. PLAYBOY: Olete te kunagi tarvitanud LSDd?
GATES: Minu noorus lõppes kaua aega tagasi.
PLAYBOY: Mida see tähendab?
GATES: See tähendab seda, et enne 25. eluaastat tegin ma asju, mida ma hiljem ei teinud.  
PLAYBOY: Ühes LSDga seotus loos olite te vaadanud lauda ning kartnud, et selle nurk ründab teid silma.  
GATES: (Naerab)
PLAYBOY: Oo, teile tuli meelde.
GATES: Noor keha ei suuda selliseid aineid taluda.Vähemalt mina ei suutnud. Kuigi ma ei puudunud ühtki päeva töölt.