Claudia lemmikpäevad olid neljapäevad. Põhjus on lihtne: tema lemmik toidukoht pakkus just neljapäeviti kahte 35-sentimeetrist pitsat ühe hinnaga. Claudia sõi alati mõlemad pitsad ära. Ei, ta ei võtnud koju kaasa, vaid sõi pitsad ära korraga ja kohapeal.

Kartulikrõpse sõi Claudia kaks-kolm pakki päevas. Kui kodus said krõpsud otsa, käis ta kähku poes ja tõi juurde. Lisaks krõpsudele ladus Claudia poes korvi ka šokolaadi ja maiustusi. Kui ta jõudis koju, pani ta ööriided selga, läks voodisse ja hakkas sööma. Selline oli Claudia igaõhtune rutiin.

Arsti juures aga selgus, et kui Claudia oma toitumisharjumusi ei muuda, siis muutub tema tervislik seisukord palju hullemaks. Järelikult mõjus tohtri jutt noorele naisele niivõrd palju, et ta lubas end muuta. Pitsad, krõpsud ja muu taoline vajusid päeva pealt unustuste hõlma.

Claudia meenutab, et tal on oma kehakaaluga olnud mured põhikoolist saati. Kaaluga oli hädas ka Claudia ema, kes soovis, et tema tütar sama läbi ei teeks. Seetõttu oli Claudia ema koolis juba ammu rääkinud söögitädidele, et nad ei annaks tüdrukule teist või kolmandat portsjonit, kui ta soovib juurde.

Teisme-iga oli Claudiale raske. Ta võttis kaalus järk-järgult juurde. Hommikusööki ta ei söönud ja lõunaajal täitis ta oma kõhtu koogi, kuumade juustuvõileibadega ja juustuste pastadega. Juust oli üldse Claudia lemmik. Enda sõnul ta ei mäletagi ühtegi toitu, mida ta oleks söönud juustuta.

19-aastasena langes Claudia ülikoolist välja. “Olin nii õnnetu,” meenutab naine. “Mul oli väga halb tuju ja olin omadega pimedas sügavikus,” lisab ta. Claudiale mäletab ka seda, et ta polnud suuteline midagi tegema. Kõik tundus raske, jalad valutasid ja ta ei tahtnud kuskile minna.

Peale arsti juures käiku otsustas Claudia oma elu muuta. Alguses tundus see raske, sest ta oli harjunud sööma kõike, mida hing ihaldas. Samas sai Claudia aru, et ta võis ka edasipidi süüa asju, mis talle meeldivad. Lihtsalt, et mõistlikumas koguses.

Peale toitumisharjumuste muutmist hakkas Claudia kaal kiiresti langema. Ta kaotas vaid paari nädalaga kolm kilo. Aastaga oli ta kaotanud küllaltki suure osa oma kaalust. Kui enne kaalus Claudia ligi 140 kilogrammi, siis aasta peale tervislikku toitumist on tema kehakaal 76 kilogrammi.

Muutus ei kajastanud aga ainult kaalunumbris. Claudia muljetab, et väga palju kasvas ka tema enesekindlus. Naise sõnul on ta alati olnud huvitatud esinemisest ja laulmisest. Kui kaal hakkas langema, läks ta tantsutrenni ja oli isegi üllatunud, et suutis teistega tempot pidada. Lisaks sellele läks Claudia ka ülikooli ja lõpetas selle kiitusega ära.

Claudia soovib kõigile teistele südamele panna, et kiireid lahendusi pole. Kui võtad end kätte ja oled järjekindel, siis asjad edenevad, vahendab Mirror.