“Suvel tuleks süüa kala. Samas on suve lahutamatu osa grill ja enamasti grillitakse liha, kuid soovitaksin rohkem kala grillida,” räägib ta intervjuus

Ka soovitab ta süüa rohkem salateid ja kõike värsket, mida praegusel aastajal leida on.

Restorani Aed kokk Lasse Luks on samuti päri, et lihatüki asemel võib grillile asetada hoopis tervisliku kala.

Janek Villermann restoranist Fuente arvab, et suvel ei saa läbi pressitud mahlata. “Värske pressitud mahl, puuviljad, köögiviljad, sojatooted ja kindlasti sushi!”

Francesco Sibio, restoran Gianni — Mitmel viisil valmistatud valge spargel ja erinevad salatid rucolast, spinatist ja sellerist.

Tippkokk Imre Kose pakuks suvel indiapäraselt valmistatud köögiviljaroogasid ja mereande.

Kadriorg-nimelise restorani kokk Andrei Schmakov soovitab minna turule. “Suvel peaks sööma värskeid toorained, mida saab turult leida,” ütleb ta.