«Kus ühiskonnas ma küll elan!?» on ärimees INDREK STAHL jahmunud. Ta räägib, kuidas varas temalt vara viis.

Indrek Stahlile (49) kuuluvas väikehotellis Villa Stahl peatus hiljuti mees, kes nautis nädala jagu luksuslikku elu ning varastas seejärel «tänutäheks» suure koguse elektroonikat.

Vabanduskiri vargalt

Noormees nimega Martin teatas Villa Stahli töötajatele, et kavatseb just selles majas oma pruudiga kihluda.

«Ma pole teda ise näinud, kuid meil töötavad inimesed ütlesid, et kõnealune noormees oli väga meeldiva käitumisega ning viisakas,» jutustab Indrek Stahl.

Lubatud päeval ilmuski Martin hotelli koos neiuga, kellel, nagu hiljem selgus, oli «kaelas» kaks kriminaalasja. Ent sel hetkel ei aimanud keegi halba.

Seda suurem oli ehmatus, kui ühtäkki avastati, et seitsmest hotellitoast on kadunud düünerid, arvuti, printer ja muud tehnikat. Tegu on harukordse juhtumiga, sest varas jättis maha kirja, kus vabandas oma koletu teo pärast ja teatas, et on äsja vangist vabanenud ning vajab raha.

Kuigi asjasse sekkus politsei, asus tegevusse ka Stahl ise ja paari päevaga oli mehel heade tuttavate abiga teada nii Martini perekonnaliikmed, sõbrad kui ka liikumise trajektoor.

Varga õde mangus raha

«Helistasin Martini õele ja mainisin, et tema vend käis minu juures vargil. Õde ütles, et pole juba kuus aastat oma venda näinud. Ilus vale küll,» pahvatab Stahl.

«Järgmisel päeval sain Martini õelt sms’i, mille sisu oli järgmine: mul on kahju, et minu vend käis teie juures vargil, kuid mul on viis last ja vähe raha, palun aidake mind, siin on minu Hansapanga konto number!» Stahl mainib, et see sms on nii uskumatu, et ta talletas selle hea naljana oma telefoni mällu.

Samal päeval helistas Stahlile varas ise, palus kergemat karistust ja lubas asjad ära tuua. Peagi tabas noormehe ka politsei ning Stahl saigi oma vara tagasi.

«Olgu see hoiatuseks kõigile teistele hotellipidajatele, et selline noormees tegutseb. Ja neid on kindlasti veel!» võtab Indrek Stahl õnneliku lõpuga loo kokku.