"Ta oli väga rahulik ja mõnusa rahuga inimene. Kui ka võis olla närvilisi olukordi, siis tööalaselt oli ta äärmiselt kindel partner, kunagi ei "loksunud" endast välja," sõnas Treufeldt.

"Ta suutis asju võtta eluterve rahulikkusega. Aga samas selle rahu juures suutis ta olla ka ootamatult terav, et küsida just see õige küsimus - mis sellel hetkel oli kõige asjakohasem. Meenutame kasvõi viimase presidendivalimiste ülekannet... Ta tajus seda sisepoliitilist kudet ja oskas õige koha peale vajutada," kirjeldas Treufeldt kolleegi.

Teadmistejanu ja tarkus

Treufeldt meenutab, et Rannamäe puhul oli oluline tarkus, ta teadis väga palju, eriti välispoliitikast. "Ühtegi valdkonda ja teemat ei olnud, mille puhul oleks ta hätta jäänud. Teatud elukogemus, aastatega ladestunud tarkus, see kandis teda ka eetris."

Kolleegi sõnul luges Rannamäe palju ja janunes uute teadmiste järele. "Ta luges palju, tal oli teamiste kirg, ta teadis detaile maailma eri piirkondadest väga hästi. Mitte lihtsalt üksikud juhuslikud teadmised, vaid süsteeme moodustavad teadmised, sõnas Treufeldt.

"Rahu, välimine rahu; soojus, inimlikkus ja konstruktiivne teravus, mis on mõnes mõttes vürts elule. Olulised repliigid, mis aitasid elu edasi," iseloomustab Treufeldt Aarne Rannamäed.