Seriaali "Pilvede all" täht Inga Lunge (35) tegi midagi sellist, mis teda ennastki üllatas ning pani küsima – kust selline julgus?! Inga kirjutas näidendi, mis just täna lavalaudadele jõuab. 

"Eelmisel aastal tegime kodus remonti. Kõik oli sassis ja valitses tohutu karauul," meenutab Inga, kuidas esimesed read paberile said. "Proovisin end sellest olukorrast ilmselt kuidagi välja mõelda ja hakkasin kirjutama."

Üsna pea ristusid Inga teed näitlejate, tänavu 60. sünnipäeva tähistava Raivo Metsa ning 50ndat pidava Peeter Kaljumäega, kel oli soov ümmarguste tähtpäevade puhul mõni põnev lavaprojekt teha. Meestele Inga näidend meeldis, nad said aasta lõpus kokku ja lükkasid selle lavaküpseks saamisele hoo sisse! 

Inga sõnul on ühe tüki kirjutamine ja selles isegi kaasa mängimine väga põnev kogemus. "Täna olen eneselegi ootamatult esietenduse ootuses ja mõtlen, et kuidas ma sellise asja valmis sain. See on põnev, huvitav, tundmatu maa. Tõeline reis, mida naudin." 

"Garderoobikaaslased" on lugu kahe vana näitleja kohtumisest, kus hargnevad lahti keerulised suhted, aga ka meeste suhtumine teatrisse ja elusse üldse. Esietendub see täna Viimsi Huvikeskuses, edasi suundutakse tükiga Tartusse ja mais juba Pärnusse. 

Loe kõiki Kroonika lugusid digiajakirjast SIIT või telli paberväljaanne SIIT!

Jaga
Kommentaarid