Justin Bieberist pidi tegelikult saama hokimängija, kuid Twitteri-põlvkond tegi temast meie aja suurima YouTube'i meteoori.

Kanadast pärit Justin Bieberist (16) sai superstaar 2007. aastal, kui tema ema postitas YouTube'i mõned tema Stevie Wonderi, Ne-Yo ja Usheri coverid. Neid juhtus nägema tema praegune mänedžer Scooter Brown, kes võttis 13aastase poisi oma tiiva alla. Bieberi debüütalbum "My World" ilmus 2009. aasta novembris ning tema tähelend ei tundnud enam piire. Kiljuvate tütarlaste hordid jälitavad teda kõikjal ning tema loodud OPI küünelakid on üle terve Ameerika peaaegu välja müüdud. Noormehele ei saa pahaks panna, kui fanfaarihelid talle vahel pähe löövad. «Ma tahan, et tüdrukud kuulaksid mu muusikat ja ma tahan neile esineda, sest neil on siis südames hea tunne,» ütleb ta.

Õnneks on Bieberil olemas perekond, kes hoolitseb selle eest, et tal jalad maas püsiksid. Kui noormees ise otsustada saaks, oleks maailm teistsugune. «Ma tahan, et mu maailm oleks lõbus!» teatab ta. «Ei mingeid vanemaid, ei mingeid reegleid, ei midagi, mis mind peatada saaks. Mitte keegi ei saa mind peatada!»

{poolik}

Inspiratsioon

Hiljutises Vanity Fairile antud intervjuus tunnistas Bieber, et tema inspiratsiooniallikad on Michael Jackson, Tupac Shakur, Boyz II Men - ühesõnaga mustanahalised muusikud. Kuid asi pole nende nahavärvis, Bieberile lihtsalt meeldib nende esinemisstiil ja hääl. «Michael Jackson võlus nii noori kui ka vanu, ta ei piiranud end kunagi,» ütleb ta. «Tal oli nii lai haare, kõik armastasid teda, ja see on ka minu eesmärk - teha inimesed õnnelikuks, inspireerida neid ja panna nad mulle kaasa elama.»

Loomulikult on üleöö kuulsaks saanud imelaps tundnud juba ka kuulsuse pahupoolt. Ta kannatab väikestviisi insomnia all ning muretseb, et elu avalikkuse luubi all sunnib teda mõnikord halva mängu juurde head nägu tegema. «Isegi kui olen vihane, manan näole naeratuse ja teesklen. Ma ei teeskle tihti, olen nagu olen... Ma tean, et pean suure osa iseendast ära andma, suure tüki oma elust.»

Iga tüdruku unelm

Mees, kes Bieberi eraelust kõige rohkem teab, on tema turvamees Kenny Hamilton. Tema ülesandeks on peletada eemale noori tüdrukuid, kel on kombeks Justinile külla tulla «neil ühel kuni kolmel puhkepäeval nädalas, kui tal on võimalus olla lihtsalt laps».

Bieberi arvates pole tüdrukud temast sisse võetud üksnes tema muusika pärast. «Ma ei taha olla ülbe, aga kui ma mööda tänavat kõnniksin ja tüdruk näeks mind, siis ta vaataks mulle järele, sest ma olen muidu ka kena poiss, kas pole nii?» ütleb ta.

Bieberil pole selle vastu midagi, et teda fännavad ainult tüdrukud. «Poiste arvates ei ole ilmselt cool minu kontserdile tulla, aga küll see muutub,» ütleb ta. «See juhtub ehk siis, kui ma olen 18aastane. Senikaua käivad mind kuulamas nende poiste tüdruksõbrad.»

Bieber teab, et nii populaarsel mehel nagu tema pole vaenlastest pääsu. «Vihkajaid leidub alati,» ütleb ta. «Inimesed, kes ootavad, et ma teeksin mõne vea, et siis mulle turja karata. Aga ma tean, et ma ei tee mingeid elu muutvaid halbu otsuseid, nagu mõned on teinud. Ma olen seda liiga palju näinud. Ma võin olla iseenda kõige suurem vaenlane, aga ma ei taha seda ära rikkuda.»

Ootamatu kuulsus

Bieberi ema Pattie Mallette pole poja peadpööritavast tähelennust ikka veel toibunud. «Ma panin YouTube'i vanaema ja mõnede sugulaste jaoks üles mõned videod,» räägib ta. «Enne kui ma arugi sain, hakkasid kõik need võõrad inimesed neid klikkima, ilmselt sellepärast, et nad tundsid need laulud ära. Kõigepealt oli vaatajaid sadu, siis juba tuhandeid, seejärel juba tuhandeid ja tuhandeid. Aga mul ei tulnud kordagi pähe, et sellele võiks ehitada karjääri.»

Nüüd usub Pattie, et jumal andis talle ja tema pojale elu selleks, et nad maailma valgustaks ja inspireeriks. Õnneks on ka tema kuulsuse ohtudest teadlik. «Ma ei taha, et temast kasvaks mingi diiva,» ütleb ta.

Kuulsust ei osanud lapselapsele ennustada ka tema vanaisa Bruce Dale. «Temast pidi saama hokimängija,» ütleb ta.

Tulevikuplaanide osas on Bieberil hinges kindlustunne. «Ma näen end kasvamas,» ütleb ta. «Ma ei teadnud, et selline asi on üldse võimalik. Ma kasvasin üles väikelinnas, meil ei olnud palju raha. Mulle meeldis laulda, aga see oli kõigest hobi. Mida rohkem ma seda teen, seda rohkem tahan ma artistina ja meelelahutajana kasvada. Ma tahan oma kunsti täiustada. Ma tahan olla nii hea kui ma vähegi olla saan.»