Mis täpsemalt juhtus, jäi esiotsa segaseks, kuid mulje jäi, justkui oleks Milling vastu hommikut olnud piisavalt purjus, et kõne alla tuli tema saalist eemaldamine, mis aga osutus telekanali ülepaisutuseks. TV3 "Seitsmestes uudistes" võeti teema luubi alla suhtekorraldaja Ivo Rulli osalusel ja korraldati koguni rahvaküsitlus ning meenutati ka Evelin Ilvese sõnu, et kuniks riigikogu puhvetis alkoholi müüakse, võetakse riiki puudutavaid otsuseid paratamatult vastu joobes.

Helistasime enne tele-eetrit Millingule otse ning uurisime otsesõnu, mis täpsemalt juhtus, võttes tuld Soiveri skandaalisädemest. Kuna enamasti saavad sellistest põnevusest laetud kõnedest harilikud artiklid, siis otsustasime antud juhul lugejaid rõõmustada ning avaldada vestluse hoopis intervjuuna, nii nagu see päriselt aset leidis. Ausast ja toredast intervjuust kumas läbi Millingu ettevaatlikkus, ent samas aus ülestunnistus, et tõepoolest veidi napsutatud sai, mida poliitik ei varjanud ka telekaamera ees.

*

Paluksin teie kommentaari kuuldusele, mis on meie majja jõudnud, et pruukisite tänasel ööistungil vägijooki, jäite purju ja teid eemaldati saalist – kas vastab tõele, kuidas kommenteerite ja mis täpsemalt juhtus?
Ei, ma ei kommenteeri seda mitte kuidagi.

Miks?
Sellepärast, et punkt a, teie esimene küsimus, kas ma pruukisin vägijooke – jaa. Mis oli järgmine küsimus?

Esimene pool kuuldusest on, et pruukisite vägijooki ja jäite purju ning teine pool kuuldusest see, et teid eemaldati saalist, millele viitab TV3 ajakirjaniku Sven Soiveri Twitteri-postitus.
Täiesti vale, täiesti absoluutselt vale. Ma võin kinnitada, et meie saaliskäimine oli korraldatud vastavalt graafikule. Igal fraktsiooni liikmel oli oma nii-öelda vaba aeg. Ja see väide, et mind kõrvaldati kuskilt, see on täiesti vale. Vastupidi – eile õhtul olin ma koos meie fraktsiooni jõuluetteaste proovi organiseerijaga [kõne satub leviauku ja katkeb, Milling helistab tagasi]. Me harjutasime jõuluetteastet. (Pikem paus.)

Nii?
Kõik.

Kõik, jah? Igal juhul, meieni jõudis info, et hommikul kella 7 paiku oli olnud mingi intsident. Kas võis olla mingi intsident seoses teie purjusolekuga, mis võis teiste tähelepanu tõmmata?
Vaevalt. Ei. Kindlasti mitte.

Ometi olite alkoholi tarvitanud. Kui palju te ütleksite, et olite alkoholi tarvitanud?
(Paus.)

Te ju mäletate seda arvatavasti?
Kindlasti mäletan. Umbes nii… neli sentimeetrit konjakit.

Neli sentiliitrit konjakit?
Jah.

Millised on teie suhted alkoholiga?
Pinnapealsed.

Kui sageli te riigiasju ajades alkoholi pruugite?
Mitte kunagi. Eilne õhtu ei olnud ka riigiasjade ajamine. Eilne õhtu oli ööistung, mis on paika pandud Exceli tabeli järgi, kuidas vajutada nuppu.

Kas nupu vajutamise hetkel ei peaks riigikogu liige, rahvasaadik, olema täiesti kaine?
Võiks. Aga ei peaks.

Ma saan aru, et...
Ma saan ka teist aru, et te tahate mult steitmenti välja kiskuda ja te kirjutate lõpuks ikkagi seda, mida ise tahate.

Ei, ma salvestan praegu seda juttu, kõik läheb sõna-sõnalt.
Noh, see ongi see. Just.

Kas teie meelest on see kuidagi vale tegu teile helistada? Kas ajakirjaniku töö pole mitte välja selgitada, mis juhtus?
Kindlasti mitte. Poliitik, kes kurdab ajakirjanike üle – see on umbes samavõrdeline laevakapteniga, kes kurdab selle üle, et meri lainetab.

Hea küll, ma lainetan siis igal juhul edasi. Kas teil oleks veel midagi lisada juhtunu kohta?
Ei, kindlasti mitte.

Olgu, kõike head teile!
Aitäh, ilusat õhtut!