"Kes teab Iiris Vesiku laule?"

"Ma ei mõista, miks "Vabaduse laulul" kõlasid valdavalt inglisekeelsed palad? Oleks olnud elementaarne, et taasiseseisvumise päeva puhul oleksid artistid laulnud emakeelseid lugusid. Miks meie artistid laulsid seal inglise keeles? Kellele me poeme?" kritiseerib Ivo Linna.

"Inimesed, kellega rääkisin, olid tulnud kohale Põlvast, et seista õlg-õla kõrval ja kuulata inglisekeelseid laule. Kahtlen, kas vanem põlvkond oskab laulda kaasa näiteks Iiris Vesiku lauludele? Nad kõik lahkusid sealt ürituselt pika ninaga. Olen nõus Ingrid Veidenbergi arvamusega, et see oli lihtsalt üks alternatiivmuusika kontsert," nendib muusik.

Silm ei säranud

Linna sõnul ei saanud korraldajad hästi aru, et kontserdile läinud inimesed ootasid midagi kindlat.

"Nad ootasid isamaalisi laule, millele kaasa laulda. Näiteks, kui inimene läheb laulupeole, siis ta teab, mis teda seal ees ootab. Sama on Eesti iseseisvuspäeva peoga, eriti kui sellest möödub 20 aastat."

Linna lisab, et ta teab, mis tunne on laulda "Mu isamaa on minu arm" ja millist hardust see inimestes tekitab. "Seda paraku "Vabaduse laulu" polnud. Inimeste silmad ei säranud ..."

"Korraldajad peavad andma selgitusi!"

Laulja ütleb, et õhtujuhtidest piisas tema meelest täiesti Anu Välbast, kes on alati soliidne. "See inglise keeles kõnelev Välba partner mõjus lausa hüsteeriliselt." Linna leiab, et korraldajad peaksid selgitama, kuhu nii suur summa läks. "Neilt tuleb aru pärida. Nad peavad jagama selgitusi, kuhu ja kelle vahel jagati ära see üüratu summa 288 737 eurot. See on neli ja pool miljonit krooni! Praegu jääb mulje, et see summa jagati ühe väikese seltskonna vahel ära."