Teeb James Bondile silmad ette

"Lindprii, kelle saatuse määrab tema isa seotus Vatikani luuregrupi ning Tunguusi kivimi ja Kärdla vektoriaalse aine baasil Kiltsi lennuvälja alustes katakombides loodud ajanihke relvaga," räägib Parbus oma teosest.

Raamatu peategelane annab James Bondile silmad ette. "Oma surma lavastanud noorsõdur jätkab aastakümneid Eestis, Venemaal, Afganistanis, Hiinas, Aafrikas, Lähis-Idas ja paljudes teistes põnevates paikades vabakutselise probleemide lahendajana. CIA, NSA, KGB, FSB, GRU, Vatikani luure, Pentagoni eriluure, Hiina siseluure, Bulgaaria Daržavana Šigurnost on vaid lühike loetelu neist eriteenistustest, kellele ja kelle vastu raamatu kangelane töötab."

Estonia katastroof

Parbus pajatab, et raamatu peategelast jahivad Kolme Kolba Liiga, Templirüütlid, hiina triaad, vabamüürlased, ÜRO Maailmarahu büroo ning kliimarühm, illuminaadid, Trilateraalne komisjon, Bilderbergi grupp ja terve armee kõrilõikajaid.

"Mehe paleuseks on kuulsate meistrite tööd ning oma kunstikogu täiendamisel ei põrka ta tagasi millegi ees. Tema tee ristub selliste ikoonidega nagu Johannes Paulus II, Mihhail Gorbatšov, Vladimir Putin, Osama bin Laden, Zbigniew Brzezinski ja Jacques Attali. Ta seisab saatuslikul ööl Estonia autotekil ning on üks vähestest väljavalitutest, kes saadab viimsele teekonnale bin Ladeni."

Parbus lubab, et köitvalt kirja pandud persooniloo tegevus hargneb hoogsalt nagu parimas Hollywoodi kassahitis. "Peategelase lähedus siresäärsete kaunitaridega, kellest enamuse elu lõpeb kahjuks traagiliselt, lisab loole erootilist mõõdet."

2 aastat ja 800 lehekülge

Parbus ütleb, et ta on pannud oma hea tuttava eluloo kaante vahele. "Me kohtusime aastal 2008 ja siis rääkis ta mulle oma loo linti. Seotus selle maailma niiditõmbajatega muutis eluloolise teose avaldamise keeruliseks."

Küsimuse peale, kas Parbus sai nii skandaalse raamatu kirjutamise ajal ka ähvardusi, kostab ta: "Noh, ma ei tahaks küll öelda sarnaselt ühele muusikule, ei sain tapmisähvardusi, las see jääda ... Aga valmis see raamat lõpuks sai!"