«Teatris tegeleme me inimese hingega, armastuse, kurbuse ja tunnetega. Samas ollakse teatris valmis kohe unustama. Ka sind, sest asendamatuid ei ole. Meid asendatakse ja taga ei nuteta,» ütleb Eesti teatri raudvara Jaan Rekkor.

Olles läinud suvel Gruusias, improvisatsioonilises võtmes filmitud telesarja «Mägede varjud» võtetel, meenusid Jaan Rekkorile teatrikoolipäevad, mil tuli lõputult etüüde teha. Jaanile meeldib töötada koos heade sõpradega millegi kallal, mis on eriline.
Kaheksa aastat tagasi tõmbus Jaan tagasi Endla teatri esinäitleja positsioonilt. Sisseelamine Eesti Draamateatris võttis aega. Ta jagab end tänini kahe teatri ja kahe linna vahel. Tallinnas on töö ning Pärnus töö ja kodu. Jaan (55) ja tema abikaasa Anu (55) on täisealiste laste Lyssi-Anni (30), Tuudur-Jaani (21) ning Ruuben-Jaani (16) vanemad.

Millised mälestused on sul seotud suvise Gruusiaga?
Sellisele retkele, kus saab kohalikega laua taga istuda, nende elu jälgida ning dramaturgiliste elementidega sarja teha, kirjutan ma iga kell alla. Eestist vaadates võib tunduda, et küll te saite seal sooja, Musta merd ja grusiinide külalislahkust, kuid tegelikkuses tähendas see näitlejatele eelkõige 12–14tunniseid tööpäevi. Ainult vihmaga õnnestus natuke lohet lasta.