“Ma olin ise täiega selle sees, väga lõbus oli ja naerda sai. Palju inimesi tuli kokku, hästi palju külalisi — eestlasi, kes elavad välismaal ja kes omakorda olid võtnud külalised kaasa, tutvustati lauluväljakut ja Eestit. Mul endalgi tulid Šveitsist külalised,” räägib Uuspõld ning kinnitab, et oli üritusel viimase hetkeni. Positiivse üllatuse valmistas talle aga see, et kui harilikult on pärast selliseid rokkfestivali-laadseid üritusi plats pilgeni prügi täis, olid seekord asjalood teisiti. “Nägin ainult paari üksikut õlletopsi vedelemas, polnud konihunnikuid ega musti taldrikuid. See näitab, et inimesed tulid kokku hoopis teisel eesmärgil — oma riigile ja kaasmaalastele austust avaldama. Täiesti teine sisend ja motiiv," analüüsib ta.

Uuspõllu sõnul oli ka põnev jälgida, millises konditsioonis inimesed pärast mitmetunnist maratonkontserti on ja tõdeb, et rõõmustav oli näha, et ka päris hilistel õhtutundidel olid enamiku inimeste silmad veel selged: "Kõik ootasid hümni ja "Koitu" väga. See oli ilus hetk. See laul on ja jääb, ka noored laulavad seda kogu hingest kaasa. 6-tunnist üritust ei näe just tihti ja tegelikult on see erakordne, et suurem osa inimesi hakkas ära minema alles pärast Ivo Linna "Eestlane olen, eestlaseks jään" kontserdi teise osa poole peal. Tundub, et inimestele meeldis seal koos aega veeta."

Üheslaulmise põletavaimale teemale ehk väidetavalt liiga krõbedale piletihinnale vastuseks tunnistab Uuspõld, et ei usu, et Tõnu Kaljuste oleks "papist poiss", keda säärane poleemika rivist välja lööb. "Ma usun, et ta jäi ka üritusega väga rahule. Kõik inimesed üle Eesti ja maailma said tasuta kaasa laulda. Piletihinna tõttu ei jäänud küll kellelgi kaasa laulmata, ma ei näe siin üldse mitte mingit probleemi. Ja sellist uhket produktsiooni ei saakski tasuta teha. Sellist soga pole mõtet kuulata," leiab ta ning lisab, et soovib, et Üheslaulmisest jääks piletihinna kempluse asemel kõlama hoopis teine sõnum. "Üheslaulmisest võiks saada traditsioon, see on väga tänuväärne asi, eestlase peopidamise kultuuri oluline osa, mida on liiga väheks jäänud!"