Kes surfab, kes kogub marke, kes teeb muusikat – töö kõrvale on hea harrastada hobi, mis argimõtted peast viib. Tuntud suhtekorraldaja, suhtekorraldusbüroo Powerhouse juhataja ja konsultant Janek Mäggi (40) on kaevunud sügavale ajalooürikutesse ja punub kokku oma sugupuud. Mäggi on paariaastase töö tulemusena leidnud Ukrainast oma poolõe, kellel aitas saada Eesti kodanikuks ja tänu kellele sai temast sel aastal juba vanaonu!

Mäggi on veel avastanud, et tema «juured» ulatuvad Austraaliasse ja Ameerikasse, ta on kohtunud oma seni tundmatute sugulastega ning korrastanud mitmeid hauaplatse kodumaal.
«Kuna tegu on isikliku huvi ja hobiga, siis kiiret ei ole,» ütleb Mäggi. «Mul on kogu aeg olnud midagi, millega tegeleda. Kunagi mängisin kabet, nüüd teen sugupuud, sõidan jalgrattaga. Nii kohutavalt huvitavad on vanad pildid 1800ndate lõpp ja 1900ndate algus. Ma ei ole kindel, kui palju on üldse inimesi, kes saavad väita, et nad teavad, milline näeb välja kas või nende vanaema ja vanaisa?»
Oma otsingute käigus on Janek suhelnud ligi kolmekümne sugulasega, kellega polnud ta kas aastaid suhelnud või üldse tuttav.
«Kõige suuremaks täienduseks mu elule on poolõde, kes elas Ukrainas. Leidsin ta tänu portaalile Odnoklassniki. Aitasin temal ja ta kahel lapsel saada Eesti kodanikeks, nüüd elavad nad Eestis. Isa sünniaastapäeval, 15. veebruaril, sain õetütrelt kingituse – minust sai vanaonu.»
Kõik see on pannud Janeki märkama, et praegusel ajaetapil ei huvitagi teda  ilukirjanduse lugemine või kõrgel kunstilisel tasemel filmide vaatamine – elus inimesed on palju huvitavamad! Viimasega oleme täiesti nõus!