Rahvusvahelisel iluvõimlemisvõistlusel «Miss Valentine 2004» toimetas peakorraldaja, tippvõimleja JANIKA MÖLDER sõna otseses mõttes, titt tissi otsas.

Janika Mölder (34) juhib Tartus omanimelist võimlemisklubi Janika ja on «Miss Valentine’i» iluvõimlemisvõistlust korraldanud juba kümme aastat. Tänavune üritus sai aga teoks napilt kolm nädalat pärast Janika seda, kui Janika keisrilõike abil poja sünnitas!

Hullumeelsus?

Kui Janika eelmisel suvel teada sai, et ta ootab last, kaalus iluvõimlejanna korraks isegi tänavuse võistluse ärajätmist. Aga kutsed olid juba laiali saadetud, võistluse tühistamine poleks olnud välisriikide võimlejate suhtes aus, leiab Janika.

Energiline daam pidas nõu oma elukaaslase ja lapse isa Kaupo Kallemaaga ning üheskoos otsustati võistlus siiski korraldada. «Eks ta üsna hullumeelne ettevõtmine oli,» naerab Janika kaks päeva pärast Miss Valentine’i. Eelmise nädala plaaniski Janika ainult puhata ja lapsele pühenduda. Ühtlasi oli viimane aeg väikemehele nimi välja mõelda, kibekiirel korraldusperioodil ei jäänud selleks lihtsalt mahti.

Ajas palatis asju

Janika ütleb, et talle ei valmistanud siiski mingeid probleeme raseduse kõrvalt võistlusi korraldada. Kõige raskem on tavaliselt kuu aega enne võistlust. Võimlemine on kõrgeimal tasemel endistes NSVLi riikides, kust siiasõitmisel tekib aga hulk viisaprobleeme. Esialgsed võimlejate nimekirjad muutuvad lõpuks päris palju, ja uutele osalejatele on vaja saata uued nimelised kutsed.

Poeg sündis 26. jaanuaril planeeritud keisrilõikega. Päeva veetis Janika intensiivravipalatis, aga juba järgmisel päeval tavapalatis hakkas telefonitsi asju korraldama. Tänavu oli suurim probleem Ukraina tüdrukute viisadega.

Ise kartis Janika kõige rohkem neid 3–4 päeva võistluste ajal, mil tuli väliskülalistega tegelda. «Õnneks on beebi väga rahulik laps,» kiidab noor ema. «Ja võistluspäeval oli spordisaalis palju abivalmis hoidjaid ka käepärast.»

Janika enda võimlejad said 2. ja 4. koha. Võitis Venemaa, kolmas oli samuti Venemaa rühm. Janika tütar Carmel (6) esines niisama, võistlemiseks on ta veel liiga noor.