81-aastane Rivers oli oma koomasse kukkumise päeva hommikul läinud Manhattanil asuvasse Yorkville'i endoskoopiakliinikusse, et lasta gastroenteroloog Dr. Lawrence Cohenil kaamera abil uurida oma kähedat häält, vahendab CNN.

Väidetavalt olevat arst "midagi näinud" ning protseduuriga liitus Riversi isiklik (kliiniku poolt litsentseerimata) nina-kõrva-kurguarst (nimi avalikustamata), kes asus narkoosi all viibiva elatanud koomiku häälepaeltelt biopsiaproovi võtma, milles eelnevalt kokku lepitud ei olnud. Teadaolevalt ei olnud kliinikus kunagi varem häälepaelte biopsiat ka teostatud. Arvatakse, et biopsia võtmise tulemusena paisusid naise häälepaelad, asudes teda lämmatama ning põhjustades südame seiskumise. Kliiniku töötajad kutsusid seepeale kiirabi ning haiglasse jõudes oli naine nii halvas seisus, et ta tuli koomasse viia. Ta suri nädal hiljem.

Kurioosne on, et kliiniku töötajad rääkisid Riversi surma järel uurijatele, et arst, kes Riversit ravis, klõpsis endast kõigele lisaks teadvusetu Riversi taustal selfie'sid.

Kliinik eitab kõiki süüdistusi ning väidab, et biopsiat ei tehtud, lisades, et seaduse kohaselt on neil tegelikult üldse õigus patsiendi infot konfidentsiaalsena hoida.

Vaid päev pärast avalduse esitamist kinnitas kliinik, et Dr. Cohen seal enam ei tööta ega ole hetkel meedikuna ametis.

Kumbki arst momendil veel süüdistust saanud ei ole.