Geikarakter uues Eesti filmis

Johann Urb tuli Eestisse sõpradele ja sugulastele külla, peale selle on käimas ka filmi "Chasing Unicorns" võtted, kus mees mängib Silicon Valleyst pärit tuntud tehnoloogiainvestorit, kes on juhtumisi ka gei.

"See on väga kihvt roll, ma pole sellist varem mänginud. Väga põnev on sisse minna sellistesse maailmatesse. See karakter on geenius, kiire ja naljakas," tunnistab Urb.

Johann on alles viimasel ajal hakanud rolle tegema Eesti filmides. Mees tõdes, varem ei ole teda lihtsalt kutsutud. "Ma ise ei olnud ka selles suhtes varem avatud. Ma olen mõnda väga kihvti Eesti filmi näinud. "Sügisball" oli näiteks väga tasemel," tunnistab ta.

Urb naeris saatejuhi küsimuse peale, et kas filmitegijad teda ainult hea välimuse poolest näitlema kutsuvad. Mees loodab, et tegemist on ikka sisemise ja välimise ilu kombinatsiooniga, mis režissööre teda kutsuma ajendab.

Ahistamisskandaalid toovad maailma positiivse muutuse

Urb tõdeb, et kellegi ei oleks tohtinud ahistamisskandaalid šokina tulla, see asi oli juba ammustest aegadest Hollywoodis iseenesestmõistetav.

"See on väga hea, et see kõik on välja tulnud ja tulemas. Tuleb üha rohkem ja rohkem, siis käib see muutus ära. Siis teatakse, et sellistele pakkumistele ja "külge löömisele" võib "ei" öelda. Ja samas need inimesed, kellel on see power, teaks, et nii ei tohi teha. See on hästi tore, et see asi hakkab muutuma."

Johann sõnab, et suhtumise "minul on jõud ja sina ei ole mitte midagi" aeg hakkab läbi saama. Peamine on see, et liikumine jätkuks ja tagasi ei mindaks 20 aasta tagusesse aega.

"Need asjad on iseenesestmõistetavad olnud juba väga pikalt. See ei ole ainult naistega, see on ka meestega. Hollywoodis on geimaffia, sellest ei ole väga palju räägitud, kuigi – Bryan Singer ja Kevin Spacey. Seal on veel inimesi ja kindlasti tuleb ka rohkem asju välja."

Pikalt meeste modellimaailmas tegutsenud Urb sõnas, et seal on väga palju ahistamist ja ärakasutamist. Näitleja on üllatunud, et sellest valdkonnast ei ole rohkem asju avalikkuse ette jõudnud.

"Kõik teavad, mis on toimunud. Selle liikumise juures on ka tähtis, et lapsed ja noored teaks, et see ei ole okei. Nii ei tohi asjad olla, mis siis, et see käinud nii juba 100 aastat. Tuleb osata "ei" öelda."

Poliitikakauge Urb ei tea, kes on Eesti president

"Ma tean, et see on naine, aga nimi ei ole meeles. Ma ei jälgi poliitikat. Minu jaoks on poliitikamaailm nii "fucked up", et minu arust, kui sa oled poliitik, siis sinu tööks on valetada," annab mees karmi hinnangu.

"Vaadata, kuidas need inimesed valetavad, minu kui näitleja jaoks on see vau! Kui ma poliitikuid jälgin, siis tahaks kohe dušši alla minna!"

Urb ei välista riigimehelike poliitikute olemasolu, kuid tõdeb, et suurem osa süsteemist on siiski korrumpeerunud, kuna inimesed jäävad ikka inimesteks. "Kõrgemale astmele liikudes pead sa kogu aeg kompromisse tegema."