FIBITi raames antakse üle Eesti tähtsaim moeauhind Kuldnõel ning esmakordselt tunnustatakse moevaldkonna aasta eestvedajat Moemootori tiitliga.

Märtsikuu esimesel nädalavahetusel saab Viru Keskuse aatriumi keskmeks hõbedane moelava, mille vallutavad kolm stilisti täiesti omanäoliste moeetendustega. Moedisainer Hanna Korsar on valinud Viru Keskuse kauplustest välja parimad palad lastele ja noortele, seades kokku muretu ja muheda moeetenduse „Pöörane VIRRVARR“.

Muuhulgas astub selles show´s üles Monika Tuvi ja Jaan Kirsipuu noorim võsuke – 6-kuune Samuel koos vanema venna Maciga, lisaks on laval ka Beatrice´i pesamuna. Särtsakaid komplekte pakub vaatamiseks ja kandmiseks stilist Tiiu Roosma show´ga „Igavesti noor“ ning hooajale omast romantilis-klassikalist stiili tutvustab moedisainer Kristina Viirpalu moeetendusega „Jalutuskäik Kadriorus“.

FIBITi tipphetk on 5. märtsi hilisõhtul aset leidev glamuurne gala Kuldnõel 2009, kus kuulutatakse välja eelmise aasta loomingu põhjal Eesti parim moedisainer. Esmakordselt tunnustatakse ka aasta silmapaistvaimat kohaliku moemaailma eestvedajat Moemootori auhinnaga. Kuldnõela ametlik afterparty toimub peale moegala lõppu ööklubis BonBon.
 
Kuldnõel 2009 nominendid on Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson, BonBon Lingerie loominguline juht, disainer ja stilist Tiiu Roosma, vabakutseline tekstiili- ja moekunstnik Triinu Pungits ja MAKI disainerid Marian Kolesnik ning Kirill Safonov.

Žüriisse kuuluvad Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna õppejõud Jüri Siim, Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes, Eesti Päevalehe disainitoimetaja Tanel Veenre ning Marie Claire peatoimetaja Anu Merila.
 
FIBITi päevaseid moeetendusi veab Rolf Roosalu ning Kuldnõela galaõhtut juhib Robert Kõrvits.