Tippadvokaat Daisy Tauk on karmikoelisest majandusministrist Juhan Partsist õnneliku mehe teinud. Kui paar jäi lapseootele, siis soovis neile õnne ka Juhani eksabikaasa Merle Parts!

aisy (33) ja Juhan (43) elavad ühises ootuses. Nad on elevil ja õnnelikud, sest kohe-kohe on sündimas nende esimene laps. Juhanile on ta kolmas, Daisyle aga esimene järeltulija.
Läinud reede hommikul oli Daisy mobiiltelefon välja lülitatud. «Tundide ja päevade küsimus,» öeldakse Partsi lähiringist.
#end#
«Daisyl on kõik korras, laps sünnib õigel ajal,» lausub Juhan. Ta lubab beebi ilmaletuleku järel võtta nädalase puhkuse, et perekonna eest hoolitseda.
 
Daisy palus Juhani tantsima
Septembris 2001 peeti Tartus tähtis konverents, kus oli koos Eesti juristide eliit. Pärast toimus ööklubis Atlantis jumekas afterparty.
Kohal olid nii noor jurist Daisy kui ka teeneline riigiametnik Juhan. Ühel hetkel olid sündmused sealmaal, et riigikontrolör Parts kustutas püstijalabaaris sigareti ja pidi just kellegi daami tantsima võtma, kui Daisy tema ees kniksu tegi ja mehe ise tantsupõrandale viis. 
Daisy sõbrannad teavad, et nad rääkisid tööst. Ühel hetkel olla Juhan öelnud, et mida me siin peol ikka tööjuttu ajame, rääkida jõuab ka Tallinnas. Poolteist aastat pärast seda sündmust sai Juhanist Euroopa noorim peaminister. 
Juhani ja Daisy suhe arenes aeglaselt ja meedia ennustas korduvalt paari lahkuminekut. Seltskonda tulid nad tihti eraldi, seoses suure töökoormusega, ning suurt armastust nad ajakirjanike juuresolekul ei demonstreerinud.
Muidu aga olevat Juhan üpris keevaline mees.
«Jalgpalliplatsil on FC Toompea mängija Parts võitleja hingega südi mängumees ja vahel lööb ka värava,» sõnab Juhani meeskonnakaaslane, Riigikogu liige Silver Meikar.
Liigne südikus ei näi siiski sobivat peaministri ametiga. Parts sai võimul olla poolteist aastat, kui ta tegi vea. (Parts oli peaminister 10. aprillist 2003 13. aprillini 2005.) Sama innukalt kui spordiplatsil väravaid lüüa, üritas Parts lahendada Lihula ausambakriisi 2004. aasta septembris. Pool aastat pärast seda sündmust oli ta sunnitud peaministri kohalt tagasi astuma.
Sambakriisi päevist alates hakati rääkima ka suhtekriisist Daisy ja Juhani vahel. Daisyt nähti seltskonnas tihti mossitamas ja ka Juhan polnud õnne tipul. Mida sa siin ikka hüppad - amet läinud ja pruut ei naerata.
 
Eksabikaasa soovib õnne
Daisyga tutvumise ajaks oli Juhani suhe kohtunik Merle Partsiga (42) läbi. Nende abielust sündis kaks last, Toomas-Hendrik (19) ja Pille-Riin (14).
Merle tunneb Daisy ja Juhani lapseootuse üle heameelt. «Soovin Juhanile ja Daisyle palju õnne - lapse sünd on iga pere elus olulisim ja erilisim sündmus üldse!» sõnab ta. Merle elab praegu koos endise kaitsepolitseiniku Priit Tikerpega ja neil on poeg Hans-Gustav (4).
Merle leiab, et nooremana rabeldakse ikka töö ja karjääri nimel rohkem ja nii jäi Juhanil vähe aega isa olla. Nüüd on Juhan aga selles eas, kus nauding lapsevanema rollist on suurem.
«Ma näen seda kas või enda pealt,» seletab Merle. «Mulle on meeldinud mõlemad rollid, nii emaroll kui ka minu töö ja karjäär. Nooremana pidasin  tööd esmaseks ja laste jaoks jäi vähem aega. Vanemana loomulikult väärtushinnangud muutuvad. Nüüd, pisikese poja sündides olin kodus lausa neli aastat ja nautisin seda väga.»
Merle meenutab peretraditsioone abielu ajast Juhaniga: «Jõuluvana saabumine oli jõuludega sada protsenti kaasnev traditsioon. Juhan osales jõuluvana rollis minu mäletamist mööda ühel korral, siis kui Toomas-Hendrik sai kaheaastaseks.»
Merle sõnul sarnaneb praegu ülikoolis esimesel kursusel õppiv Toomas-Hendrik paljuski isaga. Temaga olnud Juhan karmim kui Pille-Riiniga.
«Tütre osas on ta sootuks teistsugune, kuidagi eriti leebe,» nendib Merle, ja lisab muigega: «Ma isegi märgiks, et enesega manipuleerimist võimaldav.»
Merle ütleb, et nad Juhaniga pole olnud vabakasvatuse pooldajad. «Laps peab teadma, mida temalt nõutakse, mida tohib, mida mitte, ja teadma, et temasse suhtutakse kui võrdsesse, kelle seisukohti samuti arvestatakse,» leiab Merle. «Loodan, et selline kasvatusstiil on end õigustanud, sest poeg lõpetas kuldmedaliga Nõmme Gümnaasiumi, tütar õpib praegu edukalt 9. klassis. Mõlemad on tublid spordis ja aktiivsed ühiskondlikus tegevuses.»
Partside peres vitsa võim laste kasvatuse juures ei kehtinud: «Vaat kooslust Juhan ja vits ma nagu ei mäleta, aga karmi ja kõva häält tegi ta vajadusel küll.» Merle muigab taas: «Nüüd, vananedes on ta leebemaks läinud.»
Tihe läbikäimine eksabikaasade vahel on säilinud tänaseni. Neid seovad ju lapsed ning nendega seotud üritused, nagu sünnipäevad ja koolide lõpetamised. «Ilmselt jäävad ka siduma. Isa jääb ikka isaks,» sõnab Merle.
Rõõmu vahele on jagunud ka muret. Kuus aastat tagasi septembris, kui Toomas-Hendrik kukkus Järvevana teel raudteeülesõidukohal jalgrattalt ning sattus raske peatraumaga Mustamäe Lastehaiglasse, istusid Merle ja Juhan päevi ja öid poja kõrval tema käekäigu järele valvates.
Daisyl on kallis maitse
Daisy lõpetas 1994. aastal Paide Gümnaasiumi humanitaarkallakuga klassi. Selles klassis olid kõik tüdrukud, sest poisid ei tahtnud humanitaaraineid õppida.
«Väga hea klass oli,» on meenutanud klassijuhataja Marika Uustal. «Nad õppisid hästi ja olid muidu ka väga toredad.»
Klassikaaslased meenutavad Daisyt kui seltskonna hinge ja edasipüüdlikku tüdrukut. «Hea organisaator, samas väga õpihimuline ja tark ja sportlik tüdruk, kes teadis alati, mida tahtis,» räägib üks klassiõde.
Samas Paide koolis on õppinud ka supermodell Carmen Kass, kelle äripartnerid olid mõnda aega Daisy kliendid.
Daisyl on kallis ja hea maitse. Oma esimesel presidendi vastuvõtul säras ta peaminister Partsi käevangus, seljas Pohjanheimo moemajas valminud taevasinine Itaalia täissiidist kleit, mida kaunistas Ungaro haute couture pits. 
«Selle kleidi pealt kokku ei hoitud, aga midagi pöörast ka ei olnud. Klassikaline kvaliteet. Samas oleks see sobinud ka printsess Dianale,» kommenteeriti Pohjanheimo moemajast.
Sõbranna Sirle Karu ütleb: «Daisy on sitke, sihikindel. Ta teab oma hinda ja see on kõrge. Advokaadi ametis pead sa hea välja nägema. Küüned ei tohi olla murdunud ja juuksed ei tohi olla sorgus.»
Daisy on üpris sarnane Juhani eksabikaasale. Blond, väga maitsekalt üles löödud femme fatale.
Daisy ja Juhan on kodu sisse seadnud Nõmmel. Kunagi rääkis naine Eesti Ekspressile, et ideaalis näeb ta end elamas valges kaptenimajas mere kaldal. Häärberil võiks olla avar veranda ning Juhan võiks olla teadlane või kirjanik, kes saaks rahulikult süveneda kirjatöösse ega peaks vehklema linnas. Ja neil võiks olla karvane koer ja lapsed loomulikult.
Daisy ei ole istunud, käed rüpes. Mereäärne vana talu on Kuusalu kanti juba ostetud. Daisy nimel on ka kilukarbilt tuntud Tallinna vaatega korter Pirita teel.