KIRI ÖÖISTUNGILT 44:
(viimane) Pingutati mis pingutati, aga käes on kohe kell 13.00, mis tähendab, et istung on läbi.
Mis tähendab omakorda, et ettepanekuid tapeti 54 tervelt 101-st, mis tähendab omakorda, et me oleme täpselt sama targad nagu toktor Vassiljevi DNA (Vassiljevi DNA-ga rääkisin just suitsuruumis), mis tähendab omakorda, et spermatosoid ei ole munarakku viljastanud, mis omakorda tähendab, et justkui oleks mindud üle poole, aga see on ka kõik, sest lapsukest - eelarvet - ei sündinud.
Täiesti viljatu Kadri Simson proovis veel üht 10-mintsist vaheaega, aga aega oli paraku 6 minutit.
Nii et kõik läheb edasi järgmisel teisipäeval. Seniks palju kisselli kõigile kolleegidele ja vähem mürgiseeni. Kui kellegil on kusagil mõni isiklik kliinik, viige Keskerakond terve mõistuse huvides nädalavahetuseks ravile, palun.

KIRI ÖÖISTUNGILT 43: Keset järjekordset vaheaega (praegu võtab neid uuesti mootorsae järjekindlusega kodanik Kadri Simson) puhvetis Nutiga asju arutades avastasin, et lauda on tekkinud erakordselt rohke moosiga mannapuder, mille küljes on lusikas, mille küljes omakorda aga Marianne Mikko (töönimega "Kanake majajalgadel"). Kanake rääkis populismist, millise termini palusin tal viivitamatult mulle defineerida. Kanake Majajalgadel vastas, et mulle ei viitsi ta kohe kindlasti midagi defineerida.
Ma kaotasin moosiga mannaputru kohe igasuguse usu.
Samas avaldas Kanake Majajalgadel arvamust, et ma olen populist. Kui küsisin, mis see siiski tähendab, rääkis ta midagi umbes sellist: sa üritad meeldida ja meeldid mingitele inimestele läbi oma tegude mingil ajal ja teed seda.
Hau, oleks karjatanud selle peale Vana Indiaanlane.
Kanake Majajalgadel on rääkinud.

KIRI ÖÖISTUNGILT 42: Niisiis, just äsja kuulsin 4 korda järjest väljendit "tuleb tõhustada".
Vaat nii.
Samas ei saa parata, et enne järjekordset 10-minutilist vaheaega tungib pähe mõte, mis ütleb: reformierakond ja keskerakond on ühe ja sama tagumiku kaks kannikat, aga rooja väljastamiseks mõeldud auk nende vahel on umbes või kinni teibitud. Kui suudaks välja selgitada, kes kinni teipis, võiks ta lahti teipima sundida?

KIRI ÖÖISTUNGILT 41: Mõtlen siin tõsiselt, et palju on selles saalis inimesi, keda normaalne kodanik nägu pidi meeles pidada suudaks. Võtame näiteks Mailis Repsi (praegu tunnen ära, aga pikemas perspektiivis nime ja nägu ju ilmselt ei mäleta), kes alustab iga oma mõtet sõnadega: käesolevaga tutvustaksin teiel arupärimist.
Kas te kujutate ette, et keegi elab näiteks koos inimesega, kes tutvustab teile pidevalt arupärimist ja siis võtab kohe 10 minutit vaheaega.
Mulle meenub, kuidas (ammu) kunagine värske Tallinna linnapea Jüri Ratas kasutas nüri järjekindlusega sõna "mets" asemel sõna "rohemassiiv". Ja nüüd ütles Ratas puldist, et kuna homme toimub Riigikogu saalis üritust "101 last Toompeal", palub ta kõikidel "vajalikud materjalid kaasa võtta".
No kurat.

KIRI ÖÖISTUNGILT 40: Kell sai 10 ja kõik hakkasid nalja viskama. Jüri Ratas karjus saadikutele "Tere hommikust" ja kõik karjusid vastu. Nüüd on plaksti puldis Heimar Lenk, kelle arust pole vabariik muud kui üks Vene Kesktelevisiooni kanal, ja tegi üldise meelsuse laineharjal kurja märkuse Andrus Ansipi kohta, kelle puhul olevat keskerakonna liikmetel igasuguseid probleeme. Lengil on Ansipile terve rida küsimusi, ta palub Ansipil seletada, miks on sitt elada. Sel ajal kui me arutame Nutiga, et kuidas on võimalik et keegi vihkab nii hirmsasti riiki, kus ta on sündinud ja seal elavat rahvast, on pulti roomanud juba Riisalu, kes usub, et Partsil on liiga palju tööd.
Mul on tunne, et lähen joon natukene kohvi ja tulen tagasi siis, kui solgiämber on kõneleja kõrist välja kallatud.

KIRI ÖÖISTUNGILT 39: Saadikuid tuleb ühtäkki muudkui juurde, justkui vene tares imbuvad välja prussakad, kui juustutüki lauale unustad, see on kui Kasari jõe mädanev roostik, mida raputab äkki laine ja üritab sitta minema uhtuda. Samas pole see Kasaril iialgi õnnestunud.
Ent äkki on saalis mitte enam 6, vaid umbes 40 inimest, kõik seletavad elevil näoga midagi, vehivad kätega ja nende silmadest paistab äsjasöödud hommikupuder. Näiteks Marko Pomerants väidab, et kuna on alanud uus päev, tuleb selga panna ka uus särk, justkui see teeks vanast Pomerantsist uue ja parema. Istung on kestnud juba peaaegu 400 toobalit (meeldetuletuseks, kes ei ole tuttav siinse kellavärgiga, 1 toobal = 3 minutit).

KIRI ÖÖISTUNGILT 38: Atmosfäär on muutunud lohakaks ja pehmeks, umbes nagu tiiki kukkunud kaisukaru. Mingil hetkel oli armas, aga nüüd hallitab täiega. 101-st punktist ollakse niisiis 40nda juures, Repsi nimeline reptiil (milleks ta ööga muutunud on) sünnitas järjekordse vaheaja, see ei tekita enam isegi viha või nõutust.
Vahepeal lais jalga tehniline personal, see naine, kelle soeng pärineb aastast 1983.
Ergma patseerib soojal ent kindlal sammul mööda saali ja vehib päeva esimeste lehtedega, kõik loevad: äkki on midagi minust?
Ma arvan, et selles majas liiguvad kellad teisiti, samas arvan, et ajanihe ei õigusta idiootsuse absoluuti.

KIRI ÖÖISTUNGILT 37: Uskuge või mitte, eelarvepunktidest on loetud alles kolmandik, aga läksin korraks õue ja - täpselt samal hetkel kui tõstsin jala teele, hakkas vabariik tõusma!
Hommik on jahe ja veidike hägune, Mailis Repsi häält pole küll kuulata, aga see on aimata.
Ent ometi! Pikas Hermanis kerkis lipp ning hümn mängis lollusest vabalt, sellest hoolimata.
Ma tahan väga, et hümn mängiks lollusest hoolimata ka edaspidi!
Ja vaheaegadest hoolimata, mida lollid võtavad.

KIRI ÖÖISTUNGILT 36: Majas on Televisioon, pooled mittemagavatest saadikutest (keda on umbes veerand võimalikust) saavad ärevushäired. See on tüüpiline seestumine, sest keegi neist ei saa aru, kuidas hommikune tehnoloogia kedagi teist peale nende ei huvita. Samas loodetakse: äkki annan intervjuu, äkki mind kuulatakse, äkki räägin ära; hoolimata asju käidavast tõigast – kollektiiv sööb superstaari ja enamus friigikogulastest saavad peale esimest lauset fraktsiooni keelu peale.
Aga lootus jääb.
Äkki tuleb täna Intervjuu???

KIRI ÖÖISTUNGILT 35: Räägin teile ühe pealtkuuldud loo! Ühes majas on üks tüdruk, kelle nimi on Mailis Reps. ta on elanud seal aastaid, aga võtab ennast lõpuks kokku. Ja teatab: Palun mulle 10 minutit vaheaega. Ja teine inimene, kelle nimi on Laine Randjärv, teatab tallae: "Muidugi vaheaega! Miks mitte!"
Peaaegu et kuulasin spiikrihaamri tugevat kolksatust vastu vana saalipõrandat.

KIRI ÖÖISTUNGILT 34: vaheaeg vaheae.......
aveghaue'gbavauxos.....
Nii võib juhtuda, kui kordad sadant korda sõna "vaheaeg" ja mõtled, et kui kaugel on see algusest. Eelarvest, kurat.
See-eest on lõbus maja peal: saadikud puhvitavad sulgi, on ärganud, karvake läigib, ja nad vaatavad juba esimese ajakirjaniku järele, kellele saagiks langeda, sest siis saab feimi.

KIRI ÖÖISTUNGILT 33: Vaheaeg. Vaheaeg.Vaheaeg.Vaheaeg.Vaheaeg.Vaheaeg. Ja ainus asi on välja selgitada kuluaarides, kes on need auväärsed põllumehed, kes suudavad toota niivõrd maitsvat!

KIRI ÖÖISTUNGILT 32: Enne kui saadikuid kokkukutsuv kell kõlab (sest laiali peksti nad seoses vaheajaga), räägitakse riigikogulaste poolt saalis Asjade Olemusest. Kahjuks ei jõuta minutigi kaugusele, me ei saa kunagi teada, mis see on, kuna täpilise teetassi täie koogelmoogeli maastaabis segane Valeri Korb (ilma suhkruta) võttab 10-minutilise vaheaja ja jookseb ise minema.

KIRI ÖÖISTUNGILT 31: Halloooo! 16. ettepanek, aga nagu ikka, võetakse 10 min vaheaega. Kadri Simsonil on ilmselt tegemist, päevad, võibollla ööd või intervjuuuuuud, sest vaheaegu võtab Valeri Korb. Samas on puhvetis juba täitsa hea, normaalsed inimesed räägivad aiandusest.
Ehkki minu meelest on peakasvanduse viljakus tohutult langenud. Keskerakonna parandusettepanekuid on hääletamas ainult 7 keskerakondlast. Vot.

KIRI ÖÖISTUNGILT 30: Nüüd juhtus midagi looduskatastroofilist. Keskerakond jauras hääletusega, aga kedagi saalis polnud. IRL võttis vaid 2-minutilise vaheaja, samas kui üksik Priit Toobal (kes meenutab alati pintsakus kodulooma) vaidleb: nii lühike vaheaeg ei ole võimalik. Ma arvan, et hakatakse põhjendama. Jah. Juba Keskerakond nõudiski kümmet minutit. See meenutab mulle üht vene kllassikut, kes kirjutas, et pidi enne enda ülespoomist alati 10 minutit asja kaaluma.
Iga kord pääses.

KIRI ÖÖISTUNGILT 29: VAHEAEG. Jälle. 10. minutit. Kuulge, sõbrad, äkki tšekkate onlainist välja, milline keskerakondlane selle just jälle tellis, ma kipun ehk muidu nad kõik sassi ajama. Hea oleks talle kunagi tänaval teinekord "tere" öelda.

KIRI ÖÖISTUNGILT 28: Vahepeal proovisin (mitu vaheaega on see Simson juba võtnud) Liisa Pakosta targal juhtimisel meelde tuletada, kuidas käis heegeldamine. Kunagi oskasin, aga nüüd tundsin takkajärgi ära. On tulnud küsimus: kui pika asja ja misasja ma suudaksin valmis heegeldada 7 tunni jooksul, mil see istung lõppeb küll tehniliselt (kell 10), ent läheb järgmisel nädalal edasi, kuna eelarve on vastu võtmata?

KIRI ÖÖISTUNGILT 27: Simson tegi vaheaja. Vabandust, et ma enda lehekülel seda jälle pean kirjutama. Ja pean kirjutama veel 97 korda. Kurat, igavaks läheb.
Riisalu lõugab puhvetis, räägib mis auaste tal on, vaidleb ja pröökab. Ta on relvahuviline.
Mõtlen hetkeks kui põnev oleks see, kui ta sarnaselt Pakostaga oma huvi tööle kaasa võtaks. Jätkan hobide otsimist.

KIRI ÖÖISTUNGILT 26: Muudatusettepanek 5 (101-st). Simson palub vaheagea 10 minutit, kuna ta väidab, et vaheaeg aitab teda ja Jaak Aaviksood. (???) Kurat.
Samas tuli just Nestor puhvetis ja viskas nalja: võtsin vaheaja ainult sellepärast, et mulle meeldib Simson, mitte Keskerakond. Vaatan vahepeal ka ringi, kas inimeste hobidering on laienenud.

KIRI ÖÖISTUNGILT 25: MUUDATUSETTEPANEK nr 4 (sajaühest), Simson palus vaheaega ja juba jälle rääkis koolitoidust. Breik 10 min.
Minu pinginaaber Liisa Pakosta näiteks koob, et mõistuse juurde jääda.

KIRI ÖÖISTUNGILT 24: Muudatusettepanek nr 3, sajaühest. Kadri Simson võtab sõna: Kuna ettepaneku algataja Rainer Vakra (Alloo, tulge appi, Vakra pole isegi keskerakonnas, ehkki oli kunagi) pole saali jõudnud, palun 10-min vaheaega. See oli nüüd küll täiesti jabur.

KIRI ÖÖISTUNGILT 23: Muudatusettepanekute hääletamine hakkas peale. Kohe aga juhtus midagi tavalist. Eiki Nestor ütles, et puht isiklikust sümpaatiast Kadri Simsoni vastu palub ta 10 min vaheaega. Kuradi Nestor, enne lubas, et sümpaatiat ei ole!

KIRI ÖÖISTUNGILT 22: NII, KÕNED SAID LÄBI. VÕIKS HÄÄLETADA (MUUDATUSETTEPANEKUID ON 101), AGA Simson nõudis paugupealt 10-minutist vaheaega. Isiklikult mina annaks talle 10-tunnise, ehkki see on mitte vaid minu isiklik arvamus.

KIRI ÖÖISTUNGILT 21: Just tundus, et kõned vaibuvad, et mõttetuse päike loojub korraks kuni hääletamiseni, ent vaimsest metaanist tekitatav elekter ja magnettorm ilmselt ei sure. Kadri Simson purjetas pulti, antud hetkel seletas ta suhteliselt bõliinalikult - stiilis, mida võib kohata veendunud puskarijoojate juures - ööistungist kui rooma traditsioonist. Ja ütleb: keskerakond on võimeline ja valmis kehtestama uue ja õiglasema astmelise tulumaksu.
Nii. Mis siis nüüd see oli?
Praegu siin tekkis sõpradega mõte moodustada tavalise hipodroomi eeskujul - kus hobused on siiski lombakad ja suhteliselt rautamata – väike kihlveokontor: kas järgmine kõneleja Rannar Vassiljev paneb teemasse või ei?

KIRI ÖÖISTUNGILT 20: Praegu ajab ilmselgelt ogaraks läinud Enn Eesmaa juttu Eesti-Vene piirileppest, ehkki mul on tunne, et me peaks eelarve üle arutama. Mul on tekkinud teooria: kui üks idikas joob džinni ja teine sööb seeni ning nad üritavad seejärel dialoogi astuda, ei tule sellest midagi head.

KIRI ÖÖISTUNGILT 19: Arutasime Mart Meriga suitsunurgas Riigikogu eelarveürituse biidi olemust. Tundub, et kui rütm säilitatakse, peaks keskerakond drummi ja bassi koostööd säilitades järgmise nädalani vastu pidama. Mõtlesime ka, et kas tuleks asja hindamiseks kaasata spetsialiste, kes on rohkem ööreividega kursis.

kusagilt kaabel läbi lõigata, poleks see õiglane, aga nad on õnneks seda minu eest ise teinud. Kruvivad juhtmeid kätele ja miskipärast on mul neid vaadates tunne, et salaja söövad nad tänaval avalikult sihvkasid. Vabandust muidugi.
Selles mõttes on ju pilt Riigikogu saalis morn. Kui ma olen koalitsioonist hetkel jälle ainukesena saalis, võiks seda edastada triumfina, aga kui Tukkuval Tuiksool on samas saalis veel vaid 3 kaaslast, anti ilmselt korraldus aparaat ära koristada, kuna see ei näe samuti üldse välja nagu mäss vaeste inimeste eest.
Sitt olukord ühesõnaga, äkki on neil mingi magamise-ülesoleku vahetus sassi läinud?

KIRI ÖÖISTUNGILT 17: Tulin saali, istusin maha, olen siin ainus koalitsiooniliige praegu, aga juba käratas see Lauri Laasi, et kahjuks pole saalis ühtegi koalitsiooniliiget, kellele oma mõtiskelusid edastada.
No solvas, ühesõnaga.
Hea küll siis. Lähen kohe ära, aga enne lisan ääremärkuse korras, et leidsin Riigikogu puhvetist kraaniga kannu, kust saab puhast vett! Tasuta! No tõesti, ei tea, kus ma enne olin, miks ma ei teadnud, et puhvetist saab niimoodi vett? Ent üllatused ei lõppenud. Kolleegid selgitasid mulle, et puhvetist on võimalik saada ka süüa, ilma rahata sealjuures. Tuleb võtta leivakorvist tükk leiba, sinepit peale määrida ja vett manu lonksata.
Väga kõvasti olen täna õhtul siin targemaks saanud!

KIRI ÖÖISTUNGILT 16: Käisin luurel. Riigikogu ees seisab troostitu toobalite rohetelk ja kõigub seenevihmas nagu eksinud joodik. Selle ümber tammuvad kuus venekeelset noorsandi. Samal ajal pajatab saalis midagi Kalev Kallo, kelle sügav murekorts laubal meenutab Sauna-Madise kraavi, ja ta korrutab painava nüridusega, et eelnõu on sadistlik. Esimesed tuttavad hakkavad lahkuma. Paul Pihlak ütles, et ükski protestiplakat ei mõju nii nagu tund aega siin.
Kõnejärjekorras (a 8 minutit) võbelevad hetkel Valeri Korb, Karel Rüütli, Lauri Laasi, Mailis Reps, Marika Tuus-Laul ja teised õhtujuhid. Koridoris paluti mind - juhul, kui tahan esineda Tallinna TV-s – lahkesti järjekorda võtta.
Mõningase kaalumise järel loobusin siiski.

KIRI ÖÖISTUNGILT 15: Puhvetisse sisenes Yana Toom ja ma eeldasin, et ta on juba oma kõne pidanud, mistõttu julgesin saali vaadata. Järjekorras on 5 kõnelejat ning saalis istub kesikute valveeskadron. Kümmekond inimest. Nende ülesanne on esimesel vaikusehetkel kohe patrama hakata, et mitter mingil juhul ei saaks asjaga edasi minna.
Oma lühikesel rännakul puhvetist saali kohtasin heatujulist Nestorit, kes edastas kaks olulist punkti 1) et ta viskas minu kulul FB-s nalja ja 2) et me peame homme hommikul koos Hommiku TV-s olema, mingis osas, mis läheb eetrisse friigikogust. Nüüd kahjuks pean jälle saalist lahkuma, kuna pulti on siginenud seltsimees Stalnuhhin.
Istung on praeguseks kestnud 169 toobalit, st 8 tundi ja 27 minutit (tundi mahub teatavasti Riigikogu kronomeetri järgi 20 toobalit)

KIRI ÖÖISTUNGILT 14: Käisin alt Paul Pihlakut sisse laskmas, noortoobalite paraad Riigikogu ees kestab. Seal on umbes 14 inimest, üritus on venekeelne, näidatakse mingit filmi ja laulab üks mees, kes tavaliselt on Lasnamäe päevadel ja kes ei ole Anne Veski.
Tagasi pöördudes näen koridoris midagi kummalist: Aivar Riisalu sammub hoogsal sammul mööda, mingi tehnikavidin käes, tema kannul aga sibab häbelikult naeratav Gräzin, kes veab järgi sama aparaadi juhtmeid...
Mida see tähendab, ei oska antud hetkel veel öelda.
Küll aga kestab ikka veel esimene ettekanne, ehkki tundub, et Keskerakond kipub väsima, sest küsimused paistavad lõppema hakkavat.

KIRI ÖÖISTUNGILT 13: Vaidlusesse on sattunud toktor Vassiljev, Sven Sester ja Jüri Ratas. Vassiljev tahab teada, miks eelarve on sihuke, Sester tahab Vassiljevilt omakorda teada, kus ta oli (kui oli aeg muudatusettepanekuteks), Vassijlev jälle küsib Rataselt, kas ta peab Sesterile ütlema kus ta oli ja Ratas soovitab Vassiljevil esimesel võimalusel - näiteks kui Vassiljev võtab vaheaja - rääkida Sesterile siiski nelja silma all ära, kus ta oli.
Mis seeni nad söövad?

KIRI ÖÖISTUNGILT 12: Normaalses maailmas algab võibolla Aktuaalne Kaamera, aga siin on aniomaalia. Nägin suitsuruumis ühte meest, kelle küljes oli silt "külaline" ja hakkasin temaga rääkima. Kurtsin talle, et saadikud Nutt ja Raid tahaksid siiski lossi ette keskerakonna telki mingil hetkel magama minna. Ta lubas lahkelt selle kesknoorte lavalt maha hõigata. Imelik, mõtlesin. Kellega on tegu?
Mees läks ära.
Siis tuli Veiko Lukmann ja seletas anomaalia lahti. Ta teatas, et tegemist oli Sulo Tintsega, kes kesktoobalite üritusel laulab ja lossis sees söömas käib. Tuleb välja, et olen pannud enda ja Mardi lootuse puhata Keskerakonna telgis asetanud Sulole.
Ei oskagi hinnata, kuidas säherduse teadmisega edasi elada.
PS. Puldis on siiamaani esimene ettekandja, st Sven Sester.

KIRI ÖÖISTUNGILT 11: (Mis koosneb suures osas ideedest, dialoogidest ja kohtumistest)
Vaatasime Mart Nutiga "magajate graafikut" ja vajusime mõttesse. Voodeid meil siin pole. Tekkis idee, et äkki maja ees lõugavad noorkeskerakondlased lubavad meil oma telgis magada?
Siis tuli Peeter Võsa: "Juku. Sinuga ei saa ju ühes telgis magada, sa oled ju (siinkohal nimetas hea Peeter homoseksuaali tähistava, ent palju värvikamas vormis termini) või ei ole (siinkohal nimetas hea Peeter uuesti selle sõna). Mainisin Peetrile, et ta on vist isegi segaduses ja ei tea täpselt, mida tahab.
Siis sammus vastu õnnelik Deniss Boroditš ja ütles, et tal lubati magama minna.
Paraku ma ei küsinud, kuhu.

KIRI ÖÖISTUNGILT 10: Avastasin, et saalis liigub ringi kiri "Millal sina puhkad?" Vormistatud graafikuna, kuhu iga IRL-i fraktsiooni liige võib valida endale 3 puhketundi ja need graafikusse kanda. Sel ajal, kui osad magada saavad, valvavad ülejäänud keskerakondlasi.

KIRI ÖÖISTUNGILT 9: Puhvetis tuli vastu Eiki Nestor ja sosistas usalduslikult: "Kuule, kui Sester on vintis, kõneleb ta palju paremini! Žestikuleerib ja... Miks ta ei ole vintis?" Samas seletas Sester puldist täiesti ebaveenvalt, miks eelarvest jäi välja parteide rahastamise vähendamine, mida nõudsime. Andres Herkel, mina ja oli seal teisigi...

KIRI ÖÖISTUNGILT 8: Tulles vastu sõber Mats Õuna soovile, kes küsis, mis mõte nendel kuradi vaheaegadel on - et keskerakondlased ei saa ise ka magada – selgitan. Keskerakondlased saavad magada. Nad peavad saalis kümmet inimest, ülejäänud magavad või ma ei tea mida on. Tegelikult piisab pidurdamiseks ühest Kadri Simsonist.

KIRI ÖÖISTUNGILT 7: Gräzin hulgub mööda koridori nagu kodutu koer aasal, silmad kurvad-kurvad. Ma saan professorist oma südame põhjas sügavalt aru. Kogu see eelarve (minu isiklikul arvamusel suht mõistliku) venitamiste jama tuleneb tõsiasjast, et Keskerakond tahab läbi hääletada kõik oma 96 parandusettepanekut, sealjuures saavad nad iga jumala kord võtta 10-minutilise vaheaja. Osa neist on ikka päris sõgedad, tõenäoliselt on söödud seenekastet. Esimese laksuga ei meenu ühtegi riiki, kus vaheaegadega sarnane olukord. Peaks pidžaama selga panema, seda kehastab siin teatris puhtast villast vene madrusesärk.

KIRI ÖÖISTUNGILT 6: Võin hämmastusega kinnitada, et kõigest 4 tundi ja 51 minutit peale istungi algust ollakse jõudnud eelarve juurde. Pulti läheb Sven Sester. Järjekorras nihelevad Kadri Simson ja Sven Mikser. Naljakas on siiski, et enne kui Sester on suugi lahti teinud, näitab sein, et talle on üle 10 keskerakondliku küsimuse. Hiromandid ja mõttelugejad.

KIRI ÖÖISTUNGILT 5: Saalis on segadus. Äsja sisse tormanud saadikud ei tea, kuidas hääletada. Kostavad hüüded "poolt" ja "vastu" ning Kadri Simson köhib välja 10-minutilise vaheaja.

KIRI ÖÖISTUNGILT 4: Üks tõenäoliselt tundmatuks jääda sooviv Reformierakondlane küsis niigi tundmatult Keskerakondlaselt murelikult, et kuidas saaks anda intervjuu Tallinna televiisorile, mille võttekama koridori nurgas lösutab. Juhatati kaamera ette. Lossi ees on näha rohelist telki, seal hüüavad midagi noortoobalid.

KIRI ÖÖISTUNGILT 3: Mailis Reps võttis nüri järjekindlusega 10-minutit vaheaega, eelarveni pole muidugi üldse lähemale jõutud. See mõjub halvasti. Pinginaaber Liisa Pakosta loeb juba ajakirja "Psühholoogia".

KIRI ÖÖISTUNGILT 2: Maja ette on hakanud kogunema Keskerakonna noortoobalid, kes ehitavad seal alpilaagrit. Lõkkeid veel pole. Samas võttis Keskerakond enne eelarve lugemiseni jõudmistki juba neljanda 10-minutilise vaheaja. Tallinna televisioon on pununud koridori pesa, kus intervjueeritakse järgemööda kõiki kesikuid, juba kolmandat tundi järjest. Puldis räägib hetkel toktor Vassiljev tablettidest ja pulbritest.

KIRI ÖÖISTUNGILT 1: Otsustasin, et annan öö jooksul teada, mis siin friigikogus sünnib. Just äsja kukutas koalitsioon läbi krimiseadustiku muutmise, mille mõtteks oli, et politseiniku ründajaga EI TEHTAKS mingeid kokkuleppeid, vaid nad saaksid täie rauaga. Sedapuhke hääletasin sotside poolt, minu arust on see mõistlik.