Julia Roberts võib ju olla Hollywoodi kuulsaim filmistaar, kuid oma lapsi õpetab ta loodusest lugu pidama.

 
Julia Robertsi (41) lastel pole õrna aimugi, kui kuulus on nende ema. «Mul on heameel teatada, et nii see tõepoolest on,» ütleb Julia. Nelja-aastased kaksikud Hazel ja Phinnaeus ning juunis kaheseks saav Henry on elanud oma ema ja isa Daniel Moderiga turvalist ja õnnelikku elu. «Kauni naise» staar on saanud kõik need aastad olla laste päralt. Alles viimasel ajal on ta hakanud nägu näitama ka punasel vaibal.
Tagasitulek Hollywoodi võib olla närvesööv. Julia tunnistab, et kui ta oma uue filmi «Kahepalgelised» (Duplicity) esilinastusel Londonis fänne ootas, vahetas ta riideid kolm korda ning rüüpas kiire klaasi šampanjat, et veidigi rahuneda.
 
Meelelahutusäri ei köida Julia ja Danieli New Mexico rantšos ei teata kuulsusest ja punastest vaipadest midagi. «Meelelahutusäri pole kogu mu maailm. Me Danny'ga oleme asjad nii korraldanud, et meie igapäevases elus pole midagi, mis lubaks lastel arvata, et ma olen kuidagi ebatavaline,» räägib Julia. «Nad käivad minuga tööl kaasas ja nad on näinud mu vagunelamut, kui ma olen võtetel. «Kahepalgeliste» võtetel nägid nad Clive Owenit ja said temaga hästi läbi. Ja nad said teada, et režissöör Tony Gilroy on mu ülemus. Aga nad pole kunagi küsinud, mis tööd ma teen. Kunagi, kui nad seda küsida taipavad, saab see huvitav vestlus olema. Aga ma arvan, et selleks ajaks oskavad nad juba õigeid küsimusi esitada ja ma saan neile vastata nii, et nad hakkavad asju paremini mõistma.»
Senikaua hoiab Julia oma perekonna Hollywoodist nii kaugel kui võimalik. «Ärge saage minust valesti aru,» ütleb ta. «Kuulsus on mu elu üks aspekt, ja ma tean, et mul on tohutult vedanud, et saan olla töötav näitleja, kellele on osaks langenud suurepärased võimalused. Näitlemine teeb minust kahtlemata selle, kes ma olen, ja ma naudin seda väga. Aga see pole kogu mu elu. See pole nii tähtis kui mu pereelu.»
#end#
Pikk tee õnneni
Julia tee pereõnne juurde on olnud käänuline. Film «Kaunis naine», mis paiskas ta 20ndate eluaastate alguses kuulsuse tippu, tegi tema elu ühtaegu põnevaks ja keeruliseks. Tol ajal oli Julial palju segaseid armulugusid. Tema ekskallimate hulka kuuluvad Liam Neeson ja Dylan McDermott. Ta pidi abielluma näitleja Kiefer Sutherlandiga, kuid põgenes neli päeva enne pulmi tema parima sõbra Jason Patricuga Iirimaale. Seejärel oli ta paar aastat abielus kantristaar Lyle Lovettiga. Ka suhted Matthew Perry ja Benjamin Brattiga jooksid kiiresti liiva.
Siis ilmus Julia ellu filmioperaator Daniel Moder - ja Julia avastas, et ta ei vajagi kuulsat näitlejat, vaid lihtsalt meest, kes teda armastab. Üheksa aastat hiljem on abielupaar sama armunud ja õnnelik kui esimesel kohtumispäeval.
«Ma ei tea, kas mul on kõik, mida ma tahan,» ütleb Julia. «Mida see üldse tähendab? Tean vaid, et olen leidnud oma abikaasa, me mõistame teineteist ja meil on õnnelik elu. Me oleme parimad sõbrad, me armastame, usaldame ja toetame teineteist igal võimalikul viisil. See on minu suur õnn ja kõik muu on pealekauba.»
Julial on olnud au mängida filmides koos maailma kõige seksikamate meestega, nagu George Clooney, Brad Pitt, Richard Gere ja Clive Owen. Kas abikaasa kõigi nende filmi-suhete pärast muretsema ei pea? «Meie abielus ei loe see, et ma töötan koos kenade, andekate meestega. Ilusaid naisi liigub ka supermarketis ringi. Maailmas ei ole huvitavatest inimestest puudust, kuid abielu tähendab purunematut sidet partneriga. Sellepärast ju abiellutaksegi.»
 
Roheline perekond
Moderite kolm kodu asuvad Taos', New Mexicos ja Malibus. Malibu rannaäärset villat ehitades lähtus paar keskkonnasõbralikkuse põhimõtetest. «See pole küll sada protsenti roheline kodu, aga me tegime, mis suutsime, ja ma arvan, et see tuli meil päris hästi välja,» räägib Julia. Meil on päikesepatareid ja me kasvatame oma aias köögivilju. Ma õppisin seda muide oma emalt. Tal oli suurepärane aed, ta tegi komposti ja kasvatas ise oma köögiviljad. Ta tegi kõike ise - leiba, pähklivõid, moosi, kõike. Ma ei tee pooltki nii palju kui tema.»
Õnneks on Julia ja Danieli lapsed sama entusiastlikud aednikud kui vanaema. «Nad armastavad seda,» rõõmustab Julia. «Neile meeldib vaadata, kuidas asjad kasvavad. Oma toidu kasvatamine on neile parim kool. Mul on vedanud, mu lapsed söövad hästi, aga kui nad on midagi ise kasvatanud, söövad nad seda veelgi parema meelega. Emana on mul uhke tunne, kui mu lapsed söövad kaalikat.»
.