Kohilas tervisekohviku Omamoodi avanud lauljatar Kadi Toom, kelle kaal närbus kunagi toitumishäirete tõttu 45 kilole, virgub hommikuti varavalges ja murrab ettevõtja-pingeid, harrastades joogat ja karskust ning uskudes maavälisesse jõudu.

Oma menüüst kangema joogikraami väljajätmine polnud Kadi Toomile (29) mehine jõukatsumine tahtejõuga, vaid keha loomulik sund. See läks tal niisama loomulikult, nagu juurdus ka vajadus taimetoitlaseks hakata. Seda pärast hilises teismeeas alanud ja aastaid rasket võitlust ortoreksiaga.

«Ma sõna otseses mõttes vihkasin ennast,» tunnistas Kadi paari aasta eest Kroonikale. Ortoreksia põdeja kinnisideeks kujunenud saleda figuuri ihalus viib loobumiseni eluolulisest toitumisel ja võib lõppeda fataalselt. Kadi enesehinnangu turgutasid elule lähedased.

1. Avasid kohviku - millised on su uued elamused ja omandatud tarkused?

See uus eluetapp on veel päris lühike. Seni on kõik päevad pakkunud elamuse, sest iga päev annavad inimesed kohvikule omamoodi hingamise ja on mida õppida, nii tihti kui seal olen.

Põhiline, mida õppinud olen, on pidev info jagamine, ilma suuremate riskideta tegutsemine ja et reklaami pole kunagi liialt palju. Väga palju on see kogemus õpetanud inimeste kohta.

2. Mida võib su külmkapist alati leida?

Enamasti on seal puuvilju ja köögivilju.

3. Sinu suhe alkoholiga?

Ei suhtle alkoholiga, sest see läbikäimine oleks ainult ühepoolne, ilma igasuguse minupoolse naudinguta.
{poolik}

4. Kuidas sa enese keha ja vaimu ärksuse eest hoolt kannad?

Praktiseerin regulaarselt ashtanga vinyasa joogat, üritan võimalikult korralikult ja hästi magada.

5. Mis teeb seksikaks naise, mis meesterahva?

Mõlemil juhul tema enesekindlalt omamoodi ja armastav olek, mille tunneb ära ja mis väljendab end targalt naise ja mehe arhetüüpides.

6. Milline on su jaoks romantiline elamus?

Iga kord, kui näen päikseloojangut, tähistaevast. Või kui ainsateks kostvateks hääleteks linnas on lindude laul - selle poolt räägib varahommikune ärkamine.

7. Mis teeb su meele mõruks?

Keskenduksin eelkõige heale, aga nii nõrk nagu ma olen, (naerab) on meelt mõruks tegevaid asju mitu: Loomade kallal vägivallatsemine, elu eest mitte vastutust võttev inimene. Kui ma näen, et keegi on omadega ummikus - näiteks jäänud mugavasse ignorantsesse olekusse elu põhjuslikkuse ees. Ja kõik inimese ingorantsusest tingitud tulemid - näiteks sõjad globaalsel tasandil, riiud ja vägivallatsemised väiksemas mastaabis, käitumine ja otsutamine ilma tagajärgi tunnetamata.

8. Kuidas on majandussurutis su elu mõjutanud?

See on suunanud veelgi enam tähelepanu mu enda sisse.

9. Hiljuti leiti Irkutski lähedalt tulnuka surnukeha. Mil määral sina usud, et on midagi muud peale selle, mida argiselt oma silmaga näeme?

Usun vägagi.

10. Milline on su seni täitumata unistus?

Hoian selle praegu veel enda teada.