Sarnaselt teistele toitumishäiretele saab ka ortoreksia alguse rahulolematusest oma keha ja tervisega, saleda figuuri ületähtsustamisest ja enesehinnanguga seotud probleemidest, kirjutab Kroonika.

Kadi sai raskest haigusest võitu tänu mõtlemise muutmisele ja lähedaste toetavale suhtumisele.

Lauljatari menüü koosnes haiguse ajal peamiselt porganditest ja kapsastest. “Jõin palju vett, aga söömist piirasin. Jäätised ja saiakesed mind enam ei isutanud. Lõpuks jäid ainult porgandid ja kapsad. Porgandid-kapsad on tegelikult väga tervislikud, aga ei saa ju ainult neid süüa. Juurvilju armastan siiani, kuid mu toit on nüüd palju tasakaalustatum.”

Kõige keerulisemal ajal kaalus Kadi vaid 45 kilo, ning see vaatepilt, mis talle peeglist avanes, ei meeldinud talle kohe mitte. Kadi oli väga närviline, polnud endaga rahul ja tahtis kõike kogu aeg muuta. “See oli emotsionaalne katastroof täiesti.”

Kadi soovitab neile, kelle lähedane ortoreksiat põeb lihtsalt armastust jagada. “Näidata talle, et ta on tark ja tubli ka ilma silmapaistvate saavutusteta.”

Nüüd, kus Kadi on raske haiguse seljatanud, tunneb ta end taas õnnelikuna — sõbrad, perekond ja elukaaslane on väga toredad. “Kõik on hästi.”