Ehkki Kadri Kõusaare (32) uue mängufilmi «Kohtumõistja» peaosas särab oma kodumaal Inglismaal armastatud Lee Ingleby (37), kes on mänginud ka menufilmides «Harry Potter ja Azkabani vang» ning «Kapten ja komandör: retk maailma äärele», meenutab Kadri filmi kahenädalast võtteperioodi seal tõelise peavaluna...

«See oli meie jaoks väljakutse teha nii väikese eelarvega filmi kodust nii kaugel ja meist palju jõukamas riigis,» seletab Kadri, filmi stsenarist ja režissöör. «Pidime appi võtma pioneeripõlvest pärit leidlikkuse. Inglismaal on kõik teistmoodi ja keerulisem kui Eestis.»
Näiteks üht kirikut ei saanud võtteks kasutada, sest külanõukogu, grammigi põhjendamata, seda lihtsalt ei lubanud. „Sosistati, et otsuse taga oli vanem daam, keda kogu küla kartis. Seal valitses tõesti selline «Midsomeri mõrvade» meeleolu,» muigab Kadri.
Ühes linnakeses jäi taas võte soovitud kohas, kultuurimajas tegemata, sest just sel päeval, kui saanuks stseeni filmida, käis seal koos iganädalane džentelmenide kabeklubi! See aga pidi nagu aamen kirikus kogunema reedeti kell neli – ja sellega ei saanud kaubelda. «Selliste asjadega peab võtete puhul arvestama ning olema väga kannatlik – ja mitte lihtsalt viisakas, vaid kuninglikult viisakas.»
Tõsielufilm, mis hakkab siinsetes kinodes jooksma 15. märtsil, räägib Cambridge’i ülikooli geeniteadlasest Johnist, kes otsustab akadeemilise karjääri hüljata ja viia ellu oma unistuse, mida ta kutsub «õigluse missiooniks». Teel läbi Inglismaa saadab teda n-ö doonorlaps Ronja, kellele mees sisendab oma radikaalseid ideid. Sotsiaalne jäätmekäitlus. Puhastus. Mõrv...
Filmilinastust oodatakse isegi rahvusvahelisel tasandil, eelkõige aga Inglismaal, sest hurmurnäitleja Ingleby mängib meest, kes praegu seal ka oma tegude pärast trellide taga istub.
Surume vaimustuskisa saatel Kadri edu eest pöidlad pihku!