Olgu see õpetlik lugu väikeseks ettevaatusabinõuks, giidiks pikanäpumeeste paradiisis Tallinna vanalinnas! Nimelt jäi tuntud aeroobikatreener Kaja Tuisk ilma oma käekotist nii, et ta märkas selle kadumist alles siis, kui hakkas arvet tasuma – ei sest, et kott oli Kajal istmel tema enda kõrval, lausa tuntavas kontaktis kehaga!

Käekott mahutab teatatavasti ühe daami vaat et tervet maailma alates huulepulkadest kuni kõikvõimalike kliendikaartide, isikuandmetega autojuhiloa, tehniliste passide, auto- ja koduvõtmete ning eheteni välja. «See oli professionaalide töö. Just täna hommikul sain ma ka kriminaalpolitseist vastuse, et kahjuks ei ole nad midagi leidnud ega tagasi saanud,» kurtis Kaja läinud kolmapäeval.

Intsident leidis aset Hella Hundi pubis, kus Kaja istus abikaasa ja pojaga. «Ma olin just trennist ja esinemast tulnud, ma ei kanna siis ka ehteid – niisiis olid kotis mul ehted, fotoaparaat, kell, kogu staff oli loomulikult kotis – vargale oli see jackpot, aga ma isegi ei taha tekitada endale seda peavalu, mis see kahju kokku teeb. Las see jääb eelmisesse aastasse.»

Kaja on enne jõule juhtunust siiski jahmunud, sest ta peab oma koordinatsiooni ja reageerimiskiirust tänu võitluskunstide harrastamisele ikkagi väga heaks. Kaja üritas pojaga meenutada, millal võidi kott ära virutada. See pidi juhtuma siis, kui abikaasa tõusis, et minna tualetti, ning tema ja poja tähelepanu võõraste poolt korraks kõrvale juhiti – ja kott, mille peal olid ka üleriided, oligi läinud!

«Ainuüksi juba lukkude vahetamine ja ümberkodeerimine on paras laks,» sõnab Kaja. «Aga mis ei tapa, teeb tugevamaks. Ja olen siis ka ise edaspidi hoolsam.»