Võib julgelt väita, et ilmakuulus eesti soost kunstnik Kalev Mark Kostabi (55) ja tema südamedaam, eestlanna Greesi Desiree Langovits (34) olid sel aastal viimased, kes presidendilt ballikutse said – kõigest paar päeva enne selle toimumist!
Kibekiirete ettevalmistuste seas leidis Greesi enesele muu hulgas suurelt allahindluselt balli tarvis vaid paarieurose käekoti, mille Kostabi oma käega hindamatuks kaunistas.
„President sai alles esmaspäeval teada, et ma olen aastapäeval Eestis ja saatis kohe operatiivselt ka kutse,“ pajatas Mark Kalev, kes elab muidu New Yorgis. „Loomulikult oli see kõige suurem peavalu minu kaaslasele Greesi Desireele, kes pidi ühe päevaga omale balliriietuse leidma.“

Kostabi kaunistatud käekoti tagumist külge kaunistab kunstniku suur autogramm. „Kas pole mitte vahva käekott? Siit piilub kass, siit üks mees,“ esitles Kostabi ballil kotti Kroonikale.

Juba ballijärgsel hommikul lahkus Kostabi Eestist. „Me saame Greesiga erinevates maailma paikades kokku, kuid tänu temale käin nüüd tõesti ka Eestis päris tihti!“

Telli Kroonika digiajakiri SIIT või paberväljaanne SIIT!