KATE HUDSON (25) võttis raseduse ajal 27 kilo juurde ja nautis oma järjest ümaramaks muutuvat vormi täiega. Kilod on tänaseks kadunud, rõõm aga alles — näitlejatari suures peres kasvab nüüd priske poiss Ryder Russell.

«Olen alati arvanud, et minust võib saada jäätisesõltlane. Nii juhtuski — sattusin sõltuvusse Häagen-Dazsi šveitsi mandli-vanillijäätisest,» meenutab Kate lapseootusaega. Kas jäätisesöömisest või millestki muust, aga Ryder Russell Robinson kaalus sündides neli kilo. Laps oleks ema kõhtu kauemakski jäänud, kuid arstid leidsid, et kui ta seal veel kasvab, võib Kate’il tekkida tõsiseid jamasid. Nii tehtigi näitlejatarile kaks nädalat enne tähtaega keisrilõige.

«Olen alati tahtnud olla noor ema,» räägib Kate. «Ei usu, et oleksin otsustanud emaks saada, kui ma poleks end oma elujärje ja karjääriga mugavalt ja lahedalt tundnud. Kui lapse saad, on sul järsku midagi palju suuremat ja tähtsamat kui sa ise. See annab kõigele, mida sa teed, mingi kartmatuse nüansi. See on nagu terve uus elu. Ja see on tegelikult ainuke tähtis asi elus.»

Rõõm kilodest

Hudsonit ei häirinud rasedusega juurde võetud liigsed kilod, kuigi kõik teised tundusid olevat tema kehakaalu pärast mures. «Ma leidsin, et paksuksminek on tõsiselt fun,» ütleb ta. «Kandsin tavalisi riideid ega läinud rasedate rõivapoodidesse enne kuuendat kuud.»

Nüüd on need kilod muidugi kadunud. «Aga ma tegin selle nimel ka kõvasti tööd,» tunnistab ta.

Filmistuudiotes üles kasvanud ja 2000. aasta filmiga Almost Famous Oscari võitnud Kate’i ei häiri üldse mitte miski. «Kõik temas on täiesti loomulik,» ütleb režissöör Garry Marshall, kes töötas Kate’iga uues filmis «Heleni kasvatamine» (Raising Helen). Marshall tunneb Kate’i sellest ajast, kui tüdruk oli kaheksa-aastane ja käis ema Goldie Hawni ja tolle elukaaslase Kurt Russelliga kõikjal kaasas. «Kate tavatses istuda minu põlvel ja hüüda: «Action!»» meenutab Marshall.

Hipiperekond

Kolm aastat abielus olnud Kate ja laulja Chris Robinson tahavad saada «miljoneid» lapsi, kes kasvaksid üles «filmide ja rock’n’rolli maailmas». Paar ostis möödunud aastal Los Angelesse oma esimese kodu. Suure osa lapseooteajast veetis Kate oma mehe bändi Black Crowes turneebussis.

Kate ei usu, et laps teeb ta vähem staariks ja vähem seksikaks. «Laste sünnitamine on kõige naiselikum asi, see on nii ilus,» leiab ta. «Ja kui lapsed minu karjääri mõjutavad, siis palun väga. Ma ei tahagi olla staar, kui lapsed seda kuidagi segavad.»

Hudson ja Robinson panid lapsele nime Black Crowesi laulu Ride järgi — pisike hakkas põtkima ja tantsima niipea, kui seda kuulis. Teine nimi Russell on pandud (kasu)vanaisa Kurt Russelli järgi — Kate pole küll näitleja lihane laps, kuid Kurt on talle kogu elu isa eest olnud.

Hällilaulualbum

Nüüd annavad Hudson ja Robinson pojale kontserte kodus. Lapsepõlvest saadik klaverit mänginud Kate laulab näitleja John Corbetti (mängis «Seksis ja linnas» Aidanit) sõnul nagu «rock’n’rolli ingel». Hudson on tagasihoidlikum. «Laulmine on hobi,» teatab näitlejanna. «Aga laulusõnu kirjutan ma kogu aeg.»

Peagi lähevad Hudson ja Robinson koos stuudiosse, et laulda sisse pisi-Ryderi lemmiklood. Taustavokaalidega varustavad neid Kate’i ema-isa Goldie Hawn ja Kurt Russell ning Robinsoni vanemad. Aga ärge lootkegi seda heliteost poelettidel näha — selle toote sihtgrupp on kitsas perering.

Vanaema silmarõõm

Kate’i nooruslik ema näitlejatar Goldie Hawn (58) on õnnelik, et tütar temast nii ruttu vanaema tegi. Hawn kantseldab väikest Ryder Russelli hea meelega ning tunneb end sealjuures nagu noor ema.

«Vanaema olla on hämmastav, mulle nii meeldib! Ryder toob meie ellu nii palju rõõmu!» kiidab Goldie. «Tita on imeilus, me oleme kõik õnnelikud.»

Lapsi on Goldie elus olnud rohkem kui küll: elukaaslase Kurt Russelliga on tal neid kahe peale neli tükki. Hawnil on lisaks Kate’ile ka 27aastane poeg Oliver, Russellil 25aastane poeg Boston. Lisaks on neil ühine 17aastane poeg Wyatt.

«Meil on täpselt selline tunne, et meie väike Katie käis vahepeal ära, sai lapse ja nüüd on meil veel üks perekonnaliige juures,» õhetab Goldie.