Justkui gramm vastukaaluks peagi avatavale Lottemaale – Soone talu perenaine Kati Saara Vatmann (47) avab oma Raplamaa talus Pipi-Eedeni! Kati sõnul on tema Soone talu niikuinii kogu aeg lapsi täis ja sellele asjale tuleks õiglasem vorm anda. Ühtlasi oli ka tema tütrel Indiral (8) mõte hakata talus korraldama lastelaagreid.

Toimetulemist Kati ei karda, sest emaduskogemus ja lastekamba juhtimise vilumus on tal viie lapse emana olemas: «Medõe paberid nooremleitnanti tasemel on, ka kunsti-, muusika- ja tantsuharidus, mis mul endal baasiks, kulub nüüd ära.»
Pipi-Eedenisse, nagu Kati laagrit nimetab, on oodatud nii tuttavad kui ka võõrad lapsed. Et kogu talupidamine on vaid Kati enda õlul, peab ta kogu oma helduse ja boheemluse juures siiski ka liitma ja lahutama.
«Indira arvutas oma sõbrataride külasoleku järel, mida see kõik meile maksma läheb – toit ja maasikad, jäätis ja väljasõidud, kütus ja elekter. Kõigel on hind,» seletab Kati.
Meie saame Kati mõistujutust aru nii, et laager on nüüd tasuline. Tõesti, siis ei väsi ka nooruslik country-granny Kati vaeseks, vaid tiksub õnnelikult edasi Pipide-kamba pealikuna!