"Terve suve olen teinud rasket tööd, meil on kümneid väga kõvasid lugusid. Esimest korda läksin uuele hooajale vastu kindla seljaga. Kuid loomulikult, nagu Katrin Lustiga ikka juhtub, tuli ikka midagi vahele," sõnas Lust ja kinnitas, et tegemist ei ole mingil juhul tema enda poolt korraldatud kampaaniaga.

Tallinnas tegutsev vandeadvokaat Maksim Greinoman estias Euroopa Liidu tasandil "Kuuuurija" kaubamärgitaotluse ja seda just telesaadete tootmise kategoorias.

"Kui ma kohtusin härraga, siis on väike vastuolu, tema ütles, et tema ei teagi, mis see "Kuuuurija" on, täna vastas, et ta ei ole huvitatud minuga koostöö tegemisest. Ma olen olukorras, kus ma pean palkama patendivoliniku, saate eetrisse minek on praegu küsimärgi all," tõdes Lust.

Saatejuht on kohtunud TV3-me juhtkonnaga ja telekanali advokaatidega, hetkel on saate eetrisse minek septembris küsimärgi all. "Kui Greinoman tahab saada pool miljonit saate tegemise eest, ma ei tea, mingil hetkel tuleb teha mõistlikke lahendusi," sõnas Lust ja lisas, et kõik toimuv võib olla juriidiliselt korrektne, kuid sisuliselt on tegu ebaeetilise väljapressimisega.

"Ma pean olema ettevaatlik, ma olen harjunud prõmmima ja uksi lahti lööma, kuid mind üritatakse siduda kinni, et ma ei saaks oma tööd teha," nendib teleajakirjanik.

Lust saab aru, et tõenäoliselt ei ole kaubamärgi registreerimise taga härra Greinoman, kuid selles ei saa kindel olla. "Ilmselt esindab ta kedagi, kelle varba peale on "Kuuuurija" astunud. Ma ei tohi ühtegi nime nimetada, ma ei tohi isegi õhku visata seda küsimust. Tegelikult saame me täna vaadata ainult seda, et Greinoman tahab seda kaubamärki endale saada. Keegi võib-olla tegutseb ta selja taga. Võib-olla mitte. Ma ei saa midagi öelda, võib-olla tuleb mulle järgmine kohtukutse. Siin on ärimehi, kes on lubanud mind teha varatuks ja kodust potid-pannid ära viia," lisab ta.

"Kuuuurija" kodulehele riputatud intervjuu videosse on jäänud hetk pärast intervjuud, kus Lust kallistab reporter Allan Muuki ja sõnab, et ta ei saa ju mitte midagi öelda.