"Elan Portugali eri linnades kevadest saadik - surfan, tegelen fitnessiga ja filmin videoblogi oma YouTube'i kanali jaoks. Aga Portugalil on ettearvamatuid ja mitte kõige toredamaid üllatusi varuks.

Siia jõudis ootamatu kuumalaine (43c!) ja äikesetorm on põhjustanud laiaulatusliku metsapõlengu, minu kodust (elan praegu Arrabidas) kõigest 165km kaugusel. Tuli liigub meeletul kiirusel tänu tuulele ning kuumale ja kuivale ilmale.

11 külatäit inimesi on evakueeritud ja tulekahju on saatnud surma 64 inimest, kes jäid metsapõlengu lähedal pikal teelõigul tule eest põgenedes lõksu ja põlesid elusalt autodes sisse. Väga hirmus vaatepilt oli uudistes. Kaks päeva leinati hukkunuid.

Ka meie aiast käis 5-minutiline tornaado läbi ja purustas kõik, mis klaasist, aiatoolid lendasid basseini ja oli korraks hirm, et kas katus lendab ka majal pealt ära, aga õnneks liikus minitornaado edasi ja mustad äikesepilved liikusid meie piirkonnast napilt eemalt üle. Lisaks Portugali lennukitele on tuld kustutamas ka Hispaania ja Itaalia väikelennukid.

Jälgin iga päev pingsalt uudiseid, ega tulekahju meile liiga lähedale jõudmas ei ole. Portugali päästeamet andis täna teada, et õige pea saavad nad tulekahju kontrolli alla.

Mul on väga kurb juhtunut uudistest vaadata, tunnen kohalikele väga kaasa ja loodan, et tulest saadakse võitu ja et varsti tuleb korralik paduvihm, mis kaosele lõpu teeb," kirjutab ta.