Hollywood on täis täiuslikke kehasid. Või on see vaid silmapete? Näitlejatar JAMIE LEE CURTIS tõestab julge fotoga, et seda see tõepoolest on.

#p2v#Jamie Lee Curtis (43) on edukalt purustanud ühe Hollywoodi müüdi. Näitlejatar, keda tema hiilgeajal kutsuti ka «Kehaks», väidab, et hoolimata iluoperatsioonidest ja noorendavatest protseduuridest on tema keha täpselt samasugune nagu enamikul temavanustel naistel. Et seda tõestada, lasi vapper näitlejatar end pildistada julmas valguses ilma make upita, seljas vaid sportpesu. Tulemuseks on foto, millelt vaatab vastu täiesti normaalne naine. Kuid filmistaari moodi ta küll välja ei näe.

Alasti tõde
«Mu reied ei ole eriti jämedad,» tõdeb Jamie Lee, filmilegendide Tony Curtise ja Janet Leigh tütar. «Mul on väga suured rinnad ning pehme ja rasvane kõht. Ka mu seljal on rasva. Inimesed arvavad, et ma hõljun ringi õlapaeltega kleidis. Ma ei taha, et 40aastased naised terves maailmas arvaks, et mul on õnnestunud noorus säilitada. See kõik on puhas pettus.»#p3p#

Jamie Lee tunnistab ka, et ilukirurgia pole suutnud ajahamba jälgi kustutada. «Olen lasknud end opereerida. Olen lasknud endalt rasva imeda. Olen kasutanud Botoxit. Ja kas teate mis? Miski ei toimi. Mitte miski,» purustab ta illusioonid.
Muidugi leidub näitlejatare — näiteks Susan Sarandon, Sigourney Weaver ja Helen Mirren —, kelle ilu ja nooruslikkus on täiesti loomulikud. Kuid Jamie Lee edu on alati põhinenud nii tema välimusel kui ka talendil. Kõige enam paistab see silma 1985. aastal vändatud filmis Perfect («Täiuslik»), milles ta mängis aeroobikatreenerit. Jamie Lee välimuselt nõuti selles filmis palju.

«Ma lasin oma silmade alt rasva eemaldada, sest mul olid silmaalused kottis,» meenutab Jamie Lee. «Ja ma mäletan, kuidas operaator kord ütles, et ta ei saa mind filmida. See paiskas mind kohutavasse masendusse. Teate mis? Keegi ei ütle teile, et kui eemaldate rasva ühest kohast, tuleb see teise kohta tagasi. Nende iluprotseduuridega kaasneb risk. Sul on illusioon, et kui seda teed, muutud ilusamaks. Aga see on jama. Ma muutusin koledamaks.»

Ilu vang
Millest selline avameelsus? Selgub, et hiljaaegu käis Jamie Lee viinaravil ning psühhiaater soovitas tal olla võimalikult aus.
«Taastumisprogramm, milles osalesin, oli kui sibula koorimine. Üha uued kihid ilmusid nähtavale,» ütleb ta. «Nüüd raiun seda oksa, millel ise istun. Ärge arvake, et ma ei karda.»

Sõltuvusega on Jamie Lee rinda pistnud varemgi. Kahekümnendates eluaastates sai ta edukalt võitu uimastisõltuvusest. Nüüdseks on ta vabanenud ka viinaveast ning elab koos inglasest abikaasa Christopher Guesti ja kahe adopteeritud lapsega Ameerikas. Ta nimetab end «kaineks inimeseks» ning tunnistab, et on hakanud end alles nüüd aktsepteerima sellisena, nagu ta on.

«Ma polnud oma välimusega kunagi rahul,» meenutab Jamie Lee. «Pikka aega ei naeratanud ma üldse, sest olin liiga teadlik oma koledatest hammastest. Olin kindel, et minust ei piisa, et pean muutuma kellekski teiseks. Nüüd olen lõpuks leidnud endas jõu.»