«Ütlen alati oma mehele: näed, kui vähe on naisele õnneks vaja! Ostab endale uue asja ja tuju on hea!» sõnab ärinaine KERSTI TOOTS.

Kersti (38), Tallinna Sadama juhatuse aseesimehe Jaan Tootsi (46) abikaasa, jumaldab poekäike Hispaanias ja Itaalias. Tema suurimaks nõrkuseks on kingad ja kotid.

Kui tihti te šoppate?

Vastavalt vajadusele. Välismaal käies olen saanud kõik asjad, millest olen parasjagu unistanud, ja tunduvalt väiksema ajaga kui Tallinnas tulutult mööda poode jalutades.

Lemmiklinn, kus ostusid teha?

Viimastel aastatel olen väga palju puhanud Hispaanias, väga mõnus koht šoppamiseks. Saan seal meeldiva kasulikuga ühendada. Hinnaklass on seal paigas: leidub nii kallemaid kui ka odavamaid poode.

Teie osturetkede suurim nõrkus?

Kotid ja jalanõud. Kui Tallinnas poodides käies tekib küsimus, kust ilusaid kingi ja kotte leida, siis Hispaanias tekib küsimus, milliseid osta. Kõike ju ei saa... Sealne värvide ja mudelite valik on vapustav! Asjadel on omapära. Saad osta asju, mida teistel pole.

Samuti unustan ennast alati kodu-, sisustus- ja interjööripoodidesse.

Milline on teie strateegia — ostate kohe silma hakanud asja ära või mõtlete pisut ja lähete siis poodi tagasi?

Imetlen kiireid soppajaid, kes lükkavad poes riidehunniku laiali ja ütlevad: see on minu asi! Mina ostan kohe ära siis, kui asi väga meeldib, sest tagasi minnes ei pruugi seda enam olla. Siiski, vahel teen endale turu-uuringut. Panen asja kinni ja käin tunnikese teistes poodides.

Millised on teie lemmikkaubamärgid?

Minu meelest on hinna ja kvaliteedi suhe paigas kaubamärgil Zara. Samuti meeldivad Christian Diori tooted, Casadei kingad. Ja kuna meie pere toob maale Joopi, olen ka sealt üht-teist leidnud. Eesti Monton on vahva ja nooruslik. Samuti Bastion.

On teil ihurätsep, kes kostüüme teeb?

Peokleidid on mulle viimasel ajal teinud Arne Niit.

Kas olete lasknud ekstra presidendi vastuvõtuks kleidi teha?

Ekstra küll mitte. Mul on kapis palju kleite. Mõnda ei kanna paar aastat, siis panen uuesti selga, vahetan aksessuaarid ja kõik ütlevad: «Oo, kas uus?»

Palju maksab kalleim kingapaar ja kleit teie kapis?

Kleit 12 000 krooni, kingad 8000. Mõlemad on ostetud Hispaaniast.

Lemmikkaubamajad ja putiigid maailma suurlinnades?

Londonis meeldib mulle kindlasti Harrods. Ameerikas käies astun kindlasti läbi Women’s Secreti putiigist. Seal on suur sohva, roosikroonlehed põrandale puistatud ja mängib suurepärane muusika.

Kas olete endale vahel paha tujuga lohutuskingituse ostnud?

Jah, ütlen sageli oma mehele: näed, kui vähe on naisel õnneks vaja. Ostab endale uue asja ja tuju on hea!

Kas ostate ehteid rohkem ise või kingib abikaasa?

Olen ka ise ostnud, kuid peamiselt kingib ehteid mulle mees. Tõsi, lasin just oma kullassepal üht ehtekomplekti täiustada. Need ehted, mida ma täna kannan, olid Jaani üllatuskink. Minu õnnekivi on pärl. Oma pulmas kandsin pärlitest krooni ja keed, ehk on see olnud õnneliku elu alus?

Kas vahel pärast peretüli saabub Jaan, kingitus näpus, lepitust otsima?

Vahel tuleb ta pärast mõnda sõnasõda lillekimbuga tagasi. Kord kinkis ka ühe kauni ehte. Mis seal salata, sulasin üles küll!

Kas teie abielu võiks iseloomustada klassikalisena, kus «temake kulutab ja tema vahutab vihast»?

Jaan kontrollib minu oste ja küsib ikka vahel, kas seda või teist oli ikka vaja. Vastan siis, et kui ma selle juba ostsin, ju siis oli! Mõnikord Jaan ütleb, et need asjad, mida ma tahan, ei saagi otsa... Nüüd on Jaan eraettevõtja ja ma saan endale rohkem lubada. Kui ta riigitööl oli, sain endale väga vähe lubada. Vahel head sõbrannad isegi laenasid mulle üht-teist selga...

Samas on Jaan sellest huvitatud, mida ma seljas kannan. Näiteks reisidelt toob ta mulle alati kleite. Seltskonnas imestatakse, kuidas ta suudab nii kauneid ja täpselt parajalt istuvaid riideid mulle kinkida... Ta ise ka imestab!

Kas olete jõuluvanale juba kirja kirjutanud?

Ei veel... Eks olen kingitusi juba ette ka saanud. Ma vist väga suur küsija ei tohigi olla. Siiski ootaksin jõuluvanalt käekella, mis oleks nii ehte kui ka kella eest. Seal võiksid olla kindlasti säravad kivikesed!