„See raamat on sild üle unustuse jõe möödunud sajandi 60-ndate keskpaika ja 70-ndatesse, kui levimuusika areenile astus popikoon Jaak Joala,“ ütleb raamatu autor Paavo Kangur. „Raamat jälgib Joala tõusu ja tagasitõmbumist laulja ja muusikuna,“ lisab Kangur.

Koolipoiste bändides Eterna, Kristallid ja Virmalised tuntuks saanud Jaak Joala oli möödunud 1970-ndate alguses nii publiku kui ka Eesti heliloojate suur lemmik ning tõusis 1980-ndatel üheks kuulsaimaks lauljaks Tallinnast Vladivostokini.

Jaagu kaasaegsed kiidavad tema muusikalist andekust, tema suurepärast harmooniataju ja pillimänguoskust. Ta meeldis laulja ja inimesena nii Eesti kui ka üleliidulisele publikule.

Kuid - korvpalli ei saa mängida vene keeles, aga laulda saab! Võõras keeles laulmine tekitas õelate pilkeid. See on showbusiness, mida ei ole mõtet politiseerida või ideologiseerida. Jaagu särava karjääri, nagu ka tema esinemiskeelu mõned asjaolud on ähmased. Alati võib küsida, miks just tema? Kes oli Jaak inimesena? Nendele ja teistele küsimustele saab parema vastuse seda raamatut lugedes.