Karmi ütlemisega räppar Abraham, pärisnimega Lennart Lundve sajatab oma lauludes Kihnu-Virvet, sõimab sirgeid mehi lilladeks ning pajatab pidudest narko ja naistega. Ta usub enda olevat vahemehe, kes julgeb välja öelda selle, millest tegelikult paljud mõtlevad!

On ta lihtsalt roheline ja rumaluke või juba väljakujunenud suhtumisega artist? Lennart Lundve (22) pealtnäha kõva ja okkalise fassaadi taga on tegelikult peidus ka õrn meesterahvas, kellele meeldib jalkat mängida, kenasti naisi kohelda, neid armastada ja olla lihtsalt nunnu — igal juhul nii teda õrnema soo esindajad kirjeldavad.

Väikese tormi veeklaasis on Abraham aga oma aasta lõpus ilmunud üliropu albumiga «Piffe, plekki ja presidendiks» juba tekitanud. Abrahami lugu «Miski on lilla» on välja vihastanud ka meelelahutusärimees Peeter Rebase, kes on Eesti Ekspressi väitel ka juba informeerinud oma kolleege, et räppari muusika õhutab ühiskonda vihkamisele, propageerib rassismi, homode nottimist ja mõnitab Solarise Keskuse värvilahendust... Abra-hami mainitud loo ja selle video näitamise on keelanud ka ETV. Samas on lugu suhteliselt lühikese ajaga kogunud netikanalis Youtube juba üle 130 000 vaatamise.

Kes peitub tegelikult Abrahami tegelaskuju taha?

Mu nimi on Lennart Lundve ja ma elan Tabasalus. Veedan sõprade ja sõbrannadega aega ning teen kõike, mida üks minuvanune noor inimene tavaliselt ja vahel ebatavalistel asjaoludel tegema satub. Ühesõnaga, elan elu täiel rinnal.

Abraham on minu räppari alias, pseudonüüm. Abraham on selline karakter, kes ütleb välja asju, millest Martin Helme näeb vaid und ja mis Vaido Neigausil tõmbaks silmavärvi laiali. Samas on otsekohesus ja oma arvamuse väljaütlemine minu jaoks oluline, enamik vaid pobiseb kuskil nurgas ja teeb head nägu asjade peale, mis neile pinda käivad. 

Milline on su taust? Millisest perekonnast oled pärit?

Väga lihtsa taustaga.

{poolik}

Kas sinu kriitilise sõnumi põhjus võib olla keeruline lapsepõlv?

Äkki oskab sellele küsimusele paremini vastata Selgeltnägija Sergei. Mõnel lihtsalt ei ole seda lõputut leebust võtta.

Kuidas ja kes su avastas?

Ma arvan, et esimest korda jäin inimestele meelde MC Battle võistlustel mingid aastad tagasi. Pärast tutvumist Jareki (Jarek Kasar, Chalice – toim.) ja Tomiga (Tommyboy – toim.) ning ühiseid arutelusid muusika ja elu üle asusime vaikselt plaadistamise kallale. Tegelikult on ikkagi mu päris esimesteks toetajateks minu sõbrad Tabasalust, kellele meeldib see, mida oskan sõnadega teha.

Peale osava sõnade seadmise oled kibe käsi ka jalgpallis?

Mu põlv andis järgi enne, kui sain korralikult aru, milline jalgpallur ma olen. Aga kui aus olla, siis hetkel meeldib mulle sõnadega niikuinii rohkem tegelda — siiski ühel heal päeval ma tean, et mängin jälle ka jalgpalli.

Millest elad? Teed sa oma esinemiste kõrval ka mingisugust igapäevatööd?

Tööd, ikka tööd. Kuigi tasakesi see muusika juba toidab, peab tööl ka käima. Iga mees peaks ennast ka veidi liigutama, mõned kruvid laskma ja mõnda rasket asja tõstma. Mis ma muidu lastele kunagi räägin — et isa oli laulja ega tea, kuidas tööõpetuses vähemalt 3 kätte saada!

Milline on sinu sõnum noortele, vanadele, vähemustele?

Ärge laske endale pähe istutada igasugust valehäbi, kui asi puudutab vähemusi. Igasugused friigid üritavad meisse külvata süütunnet iga päev asjade või tegude eest, mida me tegelikult pole teinud. Ja kui kedagi on diskrimineeritud, peab ajupesu asemel olema muu viis, kuidas oma usku, seksuaaleelistusi või poliitilisi maailmavaateid propageerida või maksma panna. Paraku on nii, et totaalne vabadus ja sellega kaasnev lodevus ei sobi kõigile — vähemused võiks sellega arvestada. Sest lõpuks, kui kõht on ikka väga tühi ja hing väga täis, aetakse Bämbid pannile. Kõik ei saa kõigiga sõbrad olla, nii see juba kord on.

Milline on sinu kokkupuude narkootikumide, naiste ja rajude pidudega?

Olen olnud rajudel pidudel, kus tehakse narkootikume, ollakse naistega ja kuulatakse kõvasti muusikat. Kõik vist on sellisel peol olnud — mis seal enam erilist üldse on? Palju huvitavam on viimasel ajal kahekesi mõne naisega aega nautida. Vaatad mingit filmi, tunned vaikselt, et vist hakkad suuremaks saama, ja siis läheme magama.

Mil määral on kasvanud sinu popu-laarsus noorte «piffide» seas?

Kui esinemas käin, siis viimasel ajal on neid lava ees rohkem küll, aga äkki Kroonika viitsib teha uuringu ja helistada sajale erinevale «piffile»? Mind ennast huvitaks ka, kuidas see populaarsus tõusnud on. Facebook ja sellised allikad on nagu on, seal ju kõik alati kõigiga sõbrad.

Milliseid meeletusi teevad tüdrukud, et sinu tähelepanu püüda või sind ära sebida?

On enda poole kutsunud. Päris julm, eks! Naised suudavad meeldiva otsekohesusega üllatada, see on äge.

Milliseid pick-up line, külgelöömisnippe on sinu peal proovitud ja kas oled ka nende õnge läinud — teadlikult või siis mitte nii teadlikult?

Minu poole tuled vä? Tuled minu poole vä?

Millised on sinu iluprotseduurid? Kuidas oma nummi välimuse eest hoolt kannad?

Loodus on mind õnnistanud. No ja regulaarne vesi, seep, šampoon ja habemeajamine teevad tavaliselt oma töö ära. Sport on ka alati kasuks selles küsimuses.

Mitu ülikonda ja lipsu sul on?

18 ülikonda, 77 lipsu, Vaido Neigausi vest ja muud väga polegi.

Sinu naiseideaal?

Kõik naised, kes on minu omad või on olnud minu omad, on ideaalsed.

Kuidas naisi kohtled?

Muidugi ainult armastusega! Häid naisi ei saagi muudmoodi kohelda.

Kui vanalt kaotasid süütuse ja kellele?

Ma ei kaota tavaliselt asju, aga mõned süütused olen leidnud küll. Ühel süütul oli kurjade keelte andmetel süütu süüfilis küljes ja teda ma üles ei korjanud.

Mis teeb sind seksikaks ja nunnuks?

Kõhulihased, näiteks.

Kui sind valitaks Kroonika seksikaimaks meheks, siis keda näeksid enda kõrval seksika naisena?

Mis siin salata, ka juba albumil olen teda kiitnud ja praegu avanes uus võimalus — Lenna on väga armas ja andekas. (Lennale oleks see juba kolmas kord saada valitud Kroonika lugejate poolt seksikaimaks naiseks. – toim.)

On sul põhjust olla uhke oma mehe-uhkuse-üle?

Ilmselt küll, mingit põhjust kurvastada küll pole.

Mis on su salajane kirg?

Olen salakalur. Mõni öö, eriti praegu veel külmaga, olen käind kalal küll ja küll. Jube hästi näkkab! Ma ei tee nalja. Enne kui meri jäätub, tasub õngitseda täiega!

Mis sind vihastab?

Rumal inimene, kes ei taipa, et kõike ei tasu välja öelda ja iga riietust ei tohi kasutada, eriti kui oled mees. Mõistate, et Vaido Neigaus ja Lauri Pedaja näevad isegi lillade jaoks lillad välja. Sellest lihtsalt peab keegi rääkima, ma ei suutnud kauem vait olla. Eesti mees ei ole mingi edev loll, kes peab igale poole ronima. Aga olgu, kui tahate sellised olla, siis ma tulen ka punti, pressin ka ennast igale poole nagu teie, ainult et hoopis teiste vahenditega. Vaatame siis, kumb kauem vastu peab, kas korralik eesti mees või metroseksuaalne meeslibu.

Kust võtad ainest oma lugude teemadeks?

Seda kompresseeritud kollast ja pruuni ja lillat tuleb igast kanalist nii võimsalt, et eriti pingutama ei pea selle inspiratsiooni osas. (Muigab.) Arvan, et ainuüksi Delfi kommidest saaks päevas paar-kolm lugu laadnalt ja jääks üle ka veel.

Kas avaliku kibestumise ja krõbedate väljaütlemistega lugudega tuleb ka populaarsus?

See avalik kibestumus kuulub kõikidele anonüümsetele arvajatele. Mina olen lihtsalt vahemees, kes ütleb need erinevates arvamuskohtades ringi liikuvad asjad kõva häälega välja. Mis krõbedusse puutub, siis meil on üks vahva naaber, kelle krõbeduste kõrval tundub igasugune eestikeelne ropendamine nagu uimase tite lalin. Paar karvast annavad õigesti doseerituna mõttele värvi ja tõmbavad tähelepanu. Iseasi, kas paljud «intelligentsed» mehed ja naised suudavad ka lause ülejäänud sõnade tähendusse alati süveneda, enamik jääb ju kohe esimesse pasaauku kinni.

Miks see Kihnu-Virve sinu laulusõnade kohaselt lits on?

Ta on oma produtsendi, plaadifirma ja kogu selle tema ümber toimuva tralli lits. Sellises vanuses pole mõtet ronida meelelahutusse, igaüks laseb su tänapäeval korralikult üle. Las see olla hoiatuseks teistele memmedele.

Kuidas oled kindel selles, et kõik, keda oma lugudes lillaks tembeldad, seda ka on?

A kes ütles, et lilla tähendab ainult homo? Lillal on mitu tähendust ja lisaks homodele tähistab see veel igasuguseid keigareid, tõsielustaarikesi või vahel lihtsalt mingit veidrat jahmerdajat. Lilla on lilla on lilla, noh!

Mis sinu ema nende lugude sõnumist arvab?

Mu ema toetab oma poega, kuigi talle see asi väga ei meeldi. Mitte et ma räpin, vaid mu sõnavara.

Kas sa oleksid nõus kaasa tegema mõnes muusikalis? Ja kui, siis mis rollis?

«Jeesus Kristus Superstaar». Täitsa lampi pakkusin tegelt, ma ei ole eriline muusikalifänn. Võib-olla kui mõni mu muusikust sõber kirjutaks täiesti uue ja ägeda muusikaetenduse, võib ehk sellist asja kaaluda — kui idee on hea. Aga siis peab see tegelane seal olema räppar, mitte laulja. Ma ei oska eriti hästi laulda.

Kelle või mille presidendiks on sul soov saada?

Eesti presidendiks ikka, mu kallid inimesed. Kampaania läks lihtsalt aastaid varem käima. Teil on võimalus lihtsalt mind pikema kampaaniaperioodi vältel lähemalt tundma õppida.

Kas räppimisega saab rikkaks?

Sa peaksid seda küsima Jarekilt, Tommyboylt, Cool D-lt või Genkalt. Nad on siin maalapil ringi möllanud juba päris tükk aega, mina alles alustan.

Kui mu albumit ostaksid kõik eestlased, siis võib-olla nii palju plekki saaks, et üks keskmist mõõtu hütt püsti ajada. Ega me kuskil kuradi Ameerikas ei ela! Räpp on niigi viimastel aastatel veidi longu vajunud, tuleb kõvasti tiiki loksutada ja värsket soundi teha, et siin jälle rõõmsalt (või siis tigedalt) üllatunud nägusid juurde tekiks.

Mis ootab sind tulevikus?

Igavene au ja 70 neitsit loodetavasti. Tegelikult loodan, et palju ägedaid kontserte ja kõvasti uut muusikat, mida teha koos Superbandiitidega. Tahaks teha veel mõned põrutavad videod — plaadil on täitsa mitu teemat veel, mille videoga võib vabalt kuulajal-vaatajal silmast rähma välja kiskuda.