Superstaar Ott Leplandi isaks on pakutud küll Ivo Linnat, küll Mait Maltist, küll Tõnu Ojat. Oti ema Külli Leplandi sõnul on asjad paljud lihtsamad...

Ootan Küllit ühes vanalinna kohvikus. Vaatan, et sisse astub kultuuriminister Laine Jänes. Tahan haarata telefoni, helistada Küllile ja öelda, et Jänes juba siin, kaugel ise oled.
«Meid on varem ka Jänesega sassi aetud. Kui olin Georg Otsa muusikakooli vilistlaste kokkutulekul, siis tuli Veljo Tormis mind Laine Jänese pähe kättpidi tervitama,» muigab Külli. Ta on harjunud ka sellega, et Otile (22) pakutakse isaks muusikamaailmast tuntud mehi. Kellel teisel ikka nii andekas laps saab olla...
#end#
Hoopis Tõnis Mägi on isa?
«Kui Ott veel väike oli, siis pakuti ta isaks Mait Maltist, seejärel Ivo Linnat. Pärast Oti etendust Vanalinnastuudios tulid kaks tädikest küsima: kas vastab tõele, et Oti isa on Tõnu Oja?» räägib Külli.
Mõtlen, et võiks visata absurdinalja, et Oti ema on Laine Jänes ja isa Tõnis Mägi. Ka Mägit on superstaari isaduses kahtlustatud.
«Tõnis Mägi on Oti suur eeskuju,» lausub Külli. «Ma panin tihti oma lemmikuid mängima, et poisi maitset mõjutada. Nende hulgas olid veel Aretha Franklin, Janis Joplin, Kate Bush, Louis Armstrong. Ma olen innukalt isegi Alla Pugatšova romansse kuulanud. Mul oli suur plaadikogu, kõik stipendiumid läksid vinüülplaatide alla.»
Oti päritoluga on lood siiski lihtsamad. Külli on hiidlane ja Oti isa on Muhumaa mees Jüri Vaher. Mõlemad suguvõsad on väga musikaalsed. Külli arvab, et tema emast oleks võinud saada koloratuursopran, kui sõda poleks vahele tulnud. Tal oli väga hea hääl ja ka Oti isal, kes elab nüüd Soomes, on väga ilus käre hääl.
Külli, kelle suhe Jüriga jäi lühikeseks, ei taha kunagistest probleemidest avalikult rääkida.
«Igasugused lahkhelid olid. Me ei jõudnud isegi abielluda. Mõtlesin, et mul on lihtsam üksi laps üles kasvatada. Nii mu elu veeres kodu ja töö vahet. Enda peale ei mõelnud ma üldse. Ma püüdsin Otile kõik võimalused luua ja samas suunata teda muusikaga tegelema,» räägib Külli.
 
«Üleõpetatud laps»
Kui Oti sündimiseni oli jäänud üks kuu, oli selge, et temast tuleb muusik või vähemalt innukas muusikakuulaja. Õhtuti muutus Ott ema kõhus väga rahutuks ja hakkas jalgadega tümpsima. Poiss rahunes alles siis, kui Külli hakkas laulma.
Lasteaia muusikaõpetaja Külli lastelaulude repertuaar on väga suur, kuid kõik lood Otile ei meeldinud. Naine ei mäleta täpselt kõhubeebi eelistusi, aga väga aeglased lood talle ei meeldinud.

«Ott on asjalik lapsest saati,» räägib Külli. «Poolteiseaastaselt võis temaga juba maailma asju arutada. Ta rääkis kohe perfektselt, selgete lausetega. Sõimerühmas kasvatajad temast jagu ei saanud ja siis ta istus mu klaveri all. Pärast laulis bussis kogu repertuaari ette. Talle meeldis esineda.»
Külli luges pojale igal õhtul unejuttu ja laulis unelaulu peale. Otile jäid jutud pähe ja kui sõbrannad emmele külla tulid, poiss justkui luges need raamatust ette. Isegi lehte keeras õige koha peal. Väike džentelmen tähti veel ei tundnud, aga mälu oli tal hea.
Kord tuli Ivo Eensalu Leplandidele jõuluvana tegema. Ott luges talle «Kalevipoega» ette. Luges ja luges. Eensalu oli nii vaimustunud, et kutsus poisi teatrisse. Nii mängis Ott juba seitsmeaastaselt lastelavastuses «Kommipoodi ära eksinud». Tal oli seal koos Ines Aruga kandev roll.
«Ühe proovi ajal tuli raadiost «Peer Gynti» «Hommik». Ott pani käed rinnale ja ütles, et tean küll, see on selle Griegi «Peer Gynti» «Hommik», ja näitlejad kommenteerisid, et üleõpetatud laps. Eks ma kodus kuulasin seda tunde ette valmistades,» räägib Külli.
Vitsaga vastu sääri
Hilisemas eas oli Otiga juba rohkem tegemist. Külli sõnul on Ott südamlik poiss, aga tal on kindlad põhimõtted ja ennast väga kõigutada ta ei lase:
«Ott on ju Sõnn. Ta oli siiski väga täpne - kui lubas, siis tuli õigel ajal koju. Ma lasin tal paar korda vitsa tuppa tuua ja olen ka vastu säärt tõmmanud. Aga ma olen vitsaga kasvatamise vastu, lapsega tuleb rääkida.»
Külli leiab, et nüüd, kui poeg on ennast leidmas, on tal aeg iseenda jaoks elada:
«Mul on teine noorus ja ma olen Põlva linna armunud. Seal aeg seisab.»
Täpsemalt öeldes käib ta sealkandis nädalavahetustel külas Pinnamäe turismitalu peremehel.