«Mu süda on ühe meesterahva käes. Eks näis, mis ta sellega peale hakkab,» sõnab TV6 spordiuudiste seksikas saatejuht Kerstin Kotkas. Talle istuvad äkilised noormehed.

Seda, et mehepojad pärast Kerstin Kotkase (25) juhitud TV6 spordisaadet mõnest teisest kanalist spordiuudiseid üle vaadata tahavad, ei saa pahaks panna. Kui nii ilus naine jalgpallist või poksist räägib, siis võib nende tähelepanu spordilt väga kergelt mujale hajuda…

Kui palju sa sporti teed ja mis alasid naudid?
Eks elu jooksul on väga paljusid alasid proovitud, kuid pidama olen jäänud lumelaua, murdmaasuusatamise ja rühmatreeningute juurde. Paar-kolm korda aastas proovin välismaal lumelauda sõitmas käia. Meil siin ju mägesid pole. Suviti liigun palju jalgrattaga. Lisaks mängin ma sõpradega korra nädalas jalgpalli. Tegu on vahva harrastajatepundiga, mis pidi alguses koosnema vaid naistest, kuid nüüd on seal ka mehi. Möödunud suvel proovisin lohesurfi ära.
Iga inimene, eriti meessoost, peaks rohkemal või vähemal määral mõne spordialaga tegelema. Ma plaanin oma poja järgmisel aastal trenni panna. Millisesse täpselt, pole veel otsustanud.

Kas teletöö on ainus, millega sa tegeled?
Ma olen lisaks uudisteankruks olemisele ametis ka spordipoes. See kõik sobib omavahel jube hästi kokku – olen igast otsast spordi sees. Kollektiiviga on mul samuti mõlemas kohas väga vedanud.

{poolik}
 

Millised mehed sulle meeldivad?
Vastupandamatud! Mees peab olema iseteadlik, selgrooga, hea huumorisoonega ja pisut põikpäine. Äkilisust, iseloomu ja karakterit peab olema.

Eesti mehed on minu arvates väga okeid. Midagi halba pole mul nende kohta küll öelda, oleneb konkreetsest isendist muidugi. Kas mu süda on vaba? Ütleme nii, et see on ühe meesterahva käes. Eks näis, mis ta sellega peale hakkab.
Inimene minu kõrval ei tohiks mind tagasi hoida, vaid peaks kõigis hullustes toetama. Ta peab olema edasiviiv jõud ja minu moodi, samas ka vastand ning mind täiendav.

Su abielu No Big Silence’i kidramehe Kristo Kotkasega sai ootamatult läbi. Mis juhtus? Kas oled kunagi valmis veel valge kleidi selga tõmbama ja jah-sõna ütlema?
Elus ikka juhtub asju. Ei lõppenud see nii ootamatult midagi, kuigi uudishimulikele kõrvaltvaatajatele võis nii näida. Minu eksabikaasa on väga kihvt ja tore inimene pluss hea isa (Kerstinil on Kristoga ühine lasteaiaealine poeg – R.J.). Valgest kleidist nii palju, et ei abiellunud ma toona valges ega tee seda ka võimalikul järgmisel korral. Jah-sõna ütlemist ma ei välista, aga kaks inimest saavad vägagi edukalt koos funktsioneerida ja õnnelikud olla ka ilma ametliku paberi ja pulmatrallita.

Millised on su ilurituaalid?
Mul polegi neid. Ärkan, käin jaheda duši all, pesen hambad. Kalleid kreeme ja šampoone ma ei kasuta. Muidugi olen ma kõiki neid proovinud, kuid kui vahe on ainult hinnas, siis milleks eelistada kallimat? Ma ei näe mõtet. Ehkki olen meigikunsti õppinud, ma end igapäevaselt ei meigi. Sõbranna teeb mulle pediküüri ja korra kuus proovin massaažis käia.

Kui palju sa menukat tantsusaadet jälgid? Kui suur tantsulõvi ise oled?
Tantsimisega pole ma kuigi palju kokku puutunud, eriti klassikaliste seltskonnatantsudega. Prooviksin pigem hip-hopi või tänavatantsustiili. Tantsusaadet ma siiski jälgin. Meil on sõbrannadega tore traditsioon saada pühapäeval kokku, et seda šõud vaadata. Ma hoian pöialt Jan Uuspõllule – kui see mees suu lahti teeb, siis puhast kulda tuleb! Paarina meeldivad mulle Stig ja Karina, neid on lihtsalt väga hea vaadata. Tore, et inimestel jätkub julgust end avalikult proovile panna.

 
Millised raamatud sulle meeldivad?
Loen väga palju, peamiselt fantaasiarikkaid, müstilisi ja ajaloolisi kirjutisi. Inglise klassika meeldib ka. Raamatute eest pole mul kunagi kahju raha välja käia, ma veedan raamatupoes tunde. Kui mul raha pole, siis raamatupoodi ei lähe – see on enesepiinamine, kui midagi osta ei saa. Unistan, et mu kodus saab kunagi olema maast laeni suur ja tume, tervet seina kattev raamaturiiul. Tean, et see soov saab teoks.

Muusikat armastad?
Muusikata ma ei saa! iPod on mul kogu aeg kaasas ja tänaval käin, klapid peas. Kui sa küsid, mis bände ma kuulan, siis täiesti seinast seina, ABBAst Slipknotini. Praegu on playlistis peamiselt sellised nimed nagu Faith No More, Tori Amos, Pendulum, Filter, Fear Factory. Kuulan palju raskemuusikat.

Mida arvad üheöösuhetest?

Mitte midagi. Kindlasti on inimesi, kes neid naudivad, ja andku minna. Mina see inimene pole.

Kui palju sa oled elu jooksul tundnud teiste naiste kadedaid pilke?

On ikka ette tulnud ja tuleb endiselt. Kadeduse teema on kahe otsaga asi – milleks see kõik? Inimesel peaks olema tähtsamatki teha kui kellegi peale kade olla. Kadedus algab iseendast. Ju siis tuleks endaga rohkem tööd teha.

On su sõpruskonnas rohkem mehi või naisi?
Peab ütlema, et kaalukauss on täitsa tasavägine. Olen eluaeg millegipärast meestega paremini läbi saanud, kuid mul on paar kindlat «oma tšikki», kes on aastaid olemas olnud ja loodetavasti kunagi kuhugi ei kao. Naisterahval peaks olema vähemalt üks lähedane vastassoost sõber, kes asju teisest vaatevinklist näeb, oskab õpetada ja vajadusel maa peale tagasi tuua. Samas peab ta sind ka hoidma ning hindama. Ja temaga peab tore olema!

Mida sa vabal ajal armastad teha?
Vaba aega mul oma kahe töökoha, kooli, lapse ja spordi kõrvalt nagu polegi. Ja see ongi hea, sest siis pole aega lollusi ega sääskedest elevante teha, nagu naistel kombeks.
Ma veedan võimalikult palju aega pojaga või olen trennis, liigun värskes õhus. Mulle meeldib võtta ette seiklusi. Olen inimene, kes võib öösel kell üks hakata Riiga sõitma, sest lihtsalt tuli tuju. Öösel on kõige mõnusam roolis olla ning muusikat kuulata. Omaette veedetud aeg on see kõige mõnusam aeg!

K

“Eesti mehed on minu arvates väga okeid.”

“Minu eksabikaasa on väga kihvt ja tore inimene pluss hea isa.”

“Ja see ongi hea, sest siis pole aega lollusi ega sääskedest elevante teha, nagu naistel kombeks.”