«Tahame näha iga kodu kordumatust,» ütleb Pille Minev, kes hakkab juhtima Kanal 2 saadet «Eesti toredaim kodu».

Pille (39) veab koos Allan Roosilehe ja Peeter Ojaga raadio Star FM hommikuprogrammi, kuid teletöö pole talle võõras. Pille juhtis ligi kümme aastat Kanal 2 lotosaadet «Suur lotokolmapäev». Aasta tagasi oma sünnipäeval, 6. augustil sai ta aga õnnitluste vahele ebameeldiva teate, et tema teeneid enam ei vajata.

Patt oleks lasta kenal ja sõnaosaval daamil vaid raadioeetris särada. Nii tehtigi talle ettepanek haarata kodusaate ohjad.

«Mulle tundus see saade selline küll, mida tahaks teha,» sõnab Pille. «Ootan huviga, millal saame mõnusates kodudes kaameraga kohal käima hakata. Iga kodu on oma pererahva nägu. Me ei taha hinnata seda, kui suure rahakotiga on keegi oma kodu kujundanud ega võrrelda kodusid klantsajakirjade jaoks loodud disainiga. Ootame, et kodud on heamaitselised ja laias mõttes ilusad.»

Omanäolisi ja kordumatuid elamisi hakkab kommenteerima professionaalne žürii, mille koosseis on esialgu saladus. Pille kinnitab, et hindajatel on kunstimaitset ja kogemusi ning et nad ei lähtu disainiraamatute tarkustest, vaid üritavad hinnata tervikut.

«Võin kohtunike isikute osas praeguseks vaid nii palju öelda, et Mihkel Rauda žüriis ei ole,» mainib ta.

Edasi loe värskest Kroonikast!