Nimelt tõmbas tuntud näitleja selga koera kostüümi, et juhtida tähelepanu neljajalgsete sõprade stressile ja ärevushäiretele, mida põhjustab muuhulgas aastavahetusele eelnev vastutustundetu paugutamine, samuti uusaasta saluut, aga ka tavapärasemad müraallikad nagu autod, ehitamine, vali muusika, äike või koristamine.

Läbi huumoriprisma esitatud videos, kus kõrvuti jooksvais kaadreis on Müürisepp korraga rahulik ja närviline koer, pannakse inimesi mõtlema oma lemmikutele, kes enda eest seista ei suuda.

“Kui ma kuulen aastavahetuse eel paugukate mürtse, häirib see mindki ja kui ma mõtlen koertele, kelle jaoks see pauk on inimesest neli korda parema kuulmise tõttu samavõrd valjem, hakkab mul neist lihtsalt kahju,” avaldas Müürisepp. “Koer ei saa ju aru, miks ja kust see müra tuleb. Proovi ise elada nii, et iga natukese aja tagant kärgatavad võimsad pommid, aga sa ei mõista, mis põhjusel nad seda teevad.”

Uuringute põhjal on selgunud, et omanikud on oma koertel avalduvate selgete rahutusnähtude suhtes tundlikud ning et loomad, kes reageerivad mürale hirmuga, võivad muul ajal olla täiesti tavalised ja loomult üldsegi mitte kartlikud. Mürast tingitud ärevushäirete ja hirmu all kannatav koer võib olla ohtlik endale ning omaniku varale.

Kuidas koeri stressist ja ärevushäiretest üle aidata, saab lähemalt lugeda SIIT.