Puukborrelioosi ehk Lyme'i tõbe kannatanud Lavigne väidab, et kriis muutis tema elu, vahendab People.

"Ma olen nii palju kannatanud," tunnistab Lavigne, kuid jääb siiski positiivseks "see andis mulle mõtte ja aitas mul ennast taas leida."

Lavigne oli haiguse tõttu voodis kakas aastat, olles ise veendunud, et ta sureb."Kui sa midagi sellist läbi elad, saad aru kui tähtsad on väikesed asjad- asjad, mida ma hommikul enam teha ei saanud, näiteks hommikul üles tõusta, kööki minna ja kohvi teha. See õpetas mulle kannatlikkust, see õpetas mulle tähelepanelikkust, see oli ilus õppetund."

Lauljanna tegeles oma tunnetega muusikat kirjutades, sellest ka näiteks singlid "Head Above Water" ja “Warrior”. Lavigne meenutab, et muusika tõesti tõstis ta meeleolu: "Mul oli võime võtta oma elust see raske aeg ja luua parimat vastavalt olukorrale, milles ma olin... Alguses ma ei teadnud, et ma albumit teen- ravimise ajal pöördusin a lihtsalt laulude kirjutamise poole."

Oma haigusega võitleb ta veidi veel senini, jälgib toitumist, tegeleb jooga ja mediteerimisega: "Mu lähenemine on, et päev korraga. Ennast ei tohi üle töötada- lihtsalt rahulikult naasen. Mul on kõik hästi, oluline on elada oma elu täiel rinnal."