Kuidas peletada viiruseid?

Ärinaise Ingrid Tõniste ja poliitik Toomas Tõniste peres kasvab kolm last - 7aastane Maria Heleen, 3aastaseks saav Marten Thomas ja 1,2aastane Mark Gregor.

Tõniste ütleb, et gripihooajal söövad nende kaks vanemat last mett küüslauguga ja isegi sibulat. Samuti võetakse kalamaksaõli. "Nii Maria kui Marten proovisid kalamaksaõli ja hakkasid seda kenasti võtma."

Laual leidub alati kodumaiseid õunu. "Samuti eelistame mandariine ja kiivisid. Plastmassi välimusega puuvilju me ei osta. Meie laualt ei puudu ühelgi päeval granaatõunamahl, mis on minu jaoks tõeliseks jõu- ja energiaallikaks ning kuigi paljudele on see täiesti vastumeelne, on minu kõrvalt hakanud seda armastama ka nii Maria kui väike Marten. Samuti on tähtsal kohal Helluse jogurtijoogid."

Soe soovitus köha puhul

Kui lapsed haigeks jäävad, on Tõnistete peres populaarsed nii sinepivannid kui inhalatsioon. "Sinepivanne teen lastele seitse kuni kümme päeva."

Hiljuti keetis Ingrid oma vanaema imeretsepti järgi sibulat piimas ning lisas lõpuks joogile mee, kuid 2,8 aastane Marten keeldus seda joomast.

"Eks ta peab veel kasvama," naerab Ingrid. "Mäletan isegi lapsena, et see ei meeldinud mulle, kuid lõpuks jõin ikka ära. See oli tõhus vahend, mis aitas ja soovitan seda soojalt kõigile."