Selgus, et süüdimõistetud mees, kelle nime ei avaldatud pidas end Jeesuse reinkarnatsiooniks ja üritas autole viskumisega paavst Benedictus XVI katoliku kiriku pea kohalt välja vahetada, teatab infoagentuur AFP.

Waldshut-Tiengeni linna kohus otsustas „kargajat” sundravile psühhiaatrilisse kliinikusse mitte saata, kuid mehele tehti ettekirjutus kohustuslikeks psühholoogi külastusteks.

Juhul kui 28-aastane Saksamaa kodanik rikub kas või ühte talle kohtu poolt tehtud tingimustest, võidakse mees sundravile saata. Muu hulgas on tal näiteks keelatud narkootikumide ja alkoholi tarvitamine.

Eelmise aasta juunikuus üritas end Jeesuseks pidav sakslane kirikupea traditsioonilise usklikega kohtumise ajal tungida Papamobiliks kutsutavale paavsti autole, mis liikus mööda Püha Peetruse platsi Roomas.

Mehel õnnestus klammerduda Papamobili tagaosa külge, kust turvamehed ta minema lohistasid. Paavst ise intsidenti ei märganud ja vigastada ei saanud, kuid kahel ihukaitsjal õnnestus kergemaid traumasid saada.

Vatikani esindaja ütles pärast juhtunut, et sõidukile hüpanud mees ei tahtnud paavstile kahju teha, vaid soovis lihtsalt endale tähelepanu tõmmata. Sakslane kuulati Vatikanis üle ja talle anti psühholoogilist abi, mille järel saadeti mees kodumaale.

Waldshut-Tiengeni kohtu esindaja sõnul on mehe psüühiline seisund nüüdseks stabiliseerunud.