ERR-i uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetaja Anvar Samosti sõnul oli tema jaoks uudis sama ootamatu kui teistele. "Ma ei oska midagi lisada. See oli üllatav ja ootamatu. Kahju," sõnas Anvar Samost Publikule.

Rein Veidemann, kes on rahvusringhäälingu nõukogu esimees aga paljastas, et Tamlal olidki teised eluplaanid. "Nõnda palju, kui mina olen informeeritud sellest lahkumisest, siis see oli täiesti tema enda soov. Anvar Samostiga rääkisid nad selle lahkumise ära ja nii see nüüd on," lausus ta.

"Inimesed ikka otsivad uusi väljakutseid ja eks mõtlevad ka sellele, et kui kaua inimene ekraanile sobib. See on inimese enda sisetunde ja otsustamise küsimus," lisas Veidemann ning täpsustas, et keegi Tamlale selleks mingisugust survet ei avaldanud.

Teleuudiste juht Liisu Lass ütles, et ei oska kuidagi Tamla põhjuseid kommenteerida. "Nii palju kui ta ütles on see seotud sellega, et ta on aastaid mõelnud, et võiks ekraanilt lahkuda ja teha täiesti midagi muud väljaspool telemaja ja ekraani," sõnas Lass lisades, et omavahelise otsuse andis uudisteankur nädala eest sooviga, et avalikuks saaks uudis siis, kui Tamla on oma viimase eetri ära teinud.

"Aktuaalne kaamera" taas eetris homme õhtul, mina soovin kõike kaunist ja head," jäid Tamla viimasteks sõnadeks uudisteankruna.

Monika Tamla avaldas täna hommikul läbi uudisteportaali Menu, et 20 aastat tööd teleekraanil on piisavalt pikk ja vastutusrikas aeg, et tunda vajadust uuteks väljakutseteks.

"Olen ääretult tänulik kõigile headele kolleegidele nii "Aktuaalses kaameras" kui ka Eesti Rahvusringhäälingus tervikuna ühiselt töötatud aastate ja tehtud saadete eest. Olin, olen ja jään ERR-i patrioodiks ka nüüd, kui elu mind uusi võimalusi avastama viib," ütles Monika Tamla.

Eelmise aasta lõpul LP-le antud intervjuus sõnas Tamla, et armastab oma tööd väga, kuid ta ei usu ühepoolsesse armastusse. "Sellest ei ole piisavalt palju rõõmu. Mitte ainult paari-, vaid ka töösuhet tuleb hoida kahepoolselt. Ütlesin nõukogule: olen olnud oma tööandjale lojaalne 20 aastat ja igal moel panustanud, sest olen tundnud, et meil on vastastikku hea suhe. Aga minu usaldus tööandja vastu on löönud väga kõvasti kõikuma."