Modell ja näitlejatar Milla Jovovich on ehitanud endale korraliku märulifilmi-karjääri.

 

Milla Jovovich (35) kehastab oma värskeimas filmis «Kolm musketäri» seksikat mileedi de Winterit. Loomulikult on ka selle filmi režissöör tema abikaasa Paul WS Anderson. Üheksa aastat tagasi filmi «Resident Evil» võtetel tutvunud paar on lahutamatu nii töös kui eraelus. Neil kasvab kodus nelja-aastane tütar Ever Garbo.

Milla on pärit Ukrainast. Nende pere kolis Ameerikasse, kui tüdruk oli nelja-aastane. «Ma räägin Paulile iga päev, et ta on mind ära hellitanud. Meil on perekond. Me teeme koos neid ägedaid filme. Mis ma siis peale hakkan, kui ma pean kellegi teise käe all töötama?» ütleb Milla.

Kas sa suudaksid mileedi de Winteri rollis kujutleda kedagi teist peale iseenda?

Mina suudaksin, aga Paul vist ei suutnud. Seda rolli oleks tahtnud igaüks. Ütlesin Paulile: «Näitlejatare, kes seda rolli proovima peaks, on palju. Vaata ette, mind seostatakse eelkõige zombie-tapja rolliga.». Aga Paul oli täiega selle vastu.

{poolik}

Teil Pauliga on vist väga raske töölainelt ümber lülituda?

Jovovich-Andersoni majas räägitakse ikka kas tööst või siis tütrest.

Mis sa arvad riietest, mida pidid «Kolmes musketäris» kandma?

Kui mileedi de Winteri esimesed sketšid valmis said, selgus, et ta kannab kõigis märulistseenides pükse. «Ei!» ütlesin ma. «Ta peab välja nägema nagu naine, kes on justkui kui Rembrandti maalilt maha astunud. Unustage ära see veider pükstes sci-fi-naine.»

Kas korsetti oli raske kanda?

Loomulikult! Korsetid on loodud selleks, et naine oleks daamilik. Tolle aja kleidid olid loodud naistele, kes istusid ja jõid teed. See, et mileedi de Winter suudab teha kõiki neid asju kleiti kandes, tõestab, et ta suudab ka musketäridele tuule alla teha.

Sa oled suur moefänn. Sul oli kunagi isegi oma rõivabränd. Kas sa oled pidanud Paulile stiiliõppetunde andma?

Ma olen Pauli stiilist alati lugu pidanud. Ta kannab teksaseid ja T-särke. Tal pole aimugi, kui hea ta välja näeb. Mulle kui naisele mõjub see väga seksikalt.

Millal mõistsid, et Paul on mees, kellega sa tahad veeta oma ülejäänud elupäevad?

Rasestumine oli kindlasti otsustav hetk. Sellest selgemaks enam minna ei saa.

Kas plaanite perelisa?

Me tahaksime väga veel üht last, aga me võtame seda loomulikult nagu kõike muudki. Me teeme seda, mida tahame teha. Kui see juhtub, siis see juhtub. Kui see juhtub nüüd, siis see juhtub nüüd. Me ei valmistu lapse saamiseks, nii nagu me valmistume uueks filmiks.

Sa oled tuntud selle poolest, et teed oma kaskadööritrikid ise. Kas sa oled lapse sünnist saadik ettevaatlikumaks muutunud?

Ma olen potentsiaalsetest ohtudest rohkem teadlik. Aga naljakas on see, et stseenid, mis näevad kinolinal superohtlikud välja, on tegelikult väga turvalised. Olen ka päris elus üsna seikluslikes olukordades olnud. Aga sestsaadik, kui mul on laps, olen palju ettevaatlikum.

Kas tahaksid, et su tütar kogeks samasuguseid seiklusi?

Ma tahaksin temaga kindlasti Mongooliasse ja Nepaali sõita, et ta näeks, kui erinevad võivad olla maad. Mulle on tähtis, et ta mõistaks suureks saades erinevaid elustiile.

Sul on valminud uus «Resident Evil’i» film ja sa osalesid Campari kalendri pildistamisel. Mis edasi?

Nüüd, kui mu tütar on juba suurem, pean ma oma prioriteedid paika saama, sest ta vajab stabiilsust. Uue aasta alguses oleme ilmselt kodus. Ma saadan teda iga päev kooli ja teen kõik, et ta harjuks normaalse elurütmiga. Emaroll on elu kõige tähtsam roll ja ma tahan sellele pühenduda.

K

 

“Olen ka päris elus üsna seikluslikes olukordades olnud.”

 

Fotoaive/aivscanpix: Millapic UK Press/Scanpix

 

Fotoaive/aivscanpix: Millaaction Scanpix

Märulikangelanna Milla paneb kinoekraani särisema.

Fotoaive/aivscanpix: Millaever Buzzfoto/scanpix

Mini-me Milla ja Pauli tütar Ever Garbo on kui ema suust kukkunud.

Fotoaive/aivscanpix: Millapaul UK Press/Scanpix

Töö ja vile koos Milla ja Paul WS Anderson on moodustanud lahutamatu tandemi nii töös kui ka eraelus.