“Me tahame läbi naeru tõmmata tähelepanu erinevatele kitsaskohtadele,” sõnas Tuuli, tõdedes, et nende esimene lugu “Ära käpi mind” kiskus veidi liiga kurjaks ära, mistõttu oli stuudiosse tagasi minnes soov luua midagi helgemat. “Praegu on ju aktuaalne, et kõik sõbrad on asunud mitte ainult suveks maale elama, vaid kolinud üleüldiselt rahulikumatesse kohtadesse. Tegelikult ongi maal ülitore, me oleme ise ka elupõlised maakad, miski ei võta meie seest seda ära!” teatas Kristel, lisades juurde, et Öed loovadki muusikat iseendast, kartmata seejuures ka enda üle nalja teha.

Loo “Rulli Rulli Rulli” video on filmitud Vabaõhumuuseumis, mis andis õige ruumi ja olustiku loo olemuse pilti üle viimiseks. Video idee autor ja režissöör on Kristeli elukaaslane, koomik Mattias Naan. “Kristel küsis, kas ma tahaks neile video teha. Ja siis stabiilse koduse õhkkonna säilitamise nimel olin ma loomulikult (hea)meelega teemas. Millegipärast need Öed andsid mulle oma täieliku usalduse ja olid nõus ilma retsi meigita kaamera ees olema, mis oli vist mu ainuke konkreetne soov algusest peale. Kõik muu tuli hiljem. Kui praegu peaksin videot filmikooli nõukogu ees kaitsma, siis ütleks midagi pastakast-välja-imetut nagu — filmisime enamus stseene kolme kaameraga, sest nii näitame, kuidas maaelu positiivseid külgi saab iga nurga alt näidata nii, et sisu jääb muutmatuks,” kommenteeris Naan tööprotsessi.

Kes on Öed?

Öed astusid tugeva sammuga kohalikule muusikamaastikule tänavu märtsi alguses ning mõlemal naisel on muusikaliselt käsil ka enda sooloprojektid. Äsja moodustatud duona saavad nad oma sõpruse muusikasse kanda. Muusikaline mikstuur ammutab ekstrakti nii Saaremaa unelaulu pärandist kui ka kaasaegsest autotune’tud R&B’st, koostööd tehakse paljude erinevate produtsentidega. Sõnu ja viise kirjutavad Öed ehk Kristel ja Tuuli enda südamest, ise.

Öed astuvad esmakordselt täispika kava ja lavashowga üles 5. juulil Õllesummeril, kus tuleb esitusele ka veel ilmumata lugusid. Ka sügisesed plaanid toovad kaasa uusi singleid ja kontserte.

Vaata eriti tuusa videot!