Heinmets on läbi aastate pälvinud igasuguseid tiitleid, kuid Keskerakonnas olemisega saavutas ta ühtlasi nii rahva armastuse kui ka viha. 1998.aastal Keskerakonda astudes pakkus ta kõneainet nii Edgar Savisaare ülistamise kui ka oma erinevate väljaütlemistega, mille hulka kuulusid lubadused näiteks lastele tasuta sooja piima jagada.

Palju ei ole ka neid naisi, kes saaksid uhkustada sellega, et erakonna liider oleks neid sünnipäevaks Pärnu lahe jahikruiisile kaasa võtnud. Otseloomulikult olid sellised juhtumid kui vesi kuulujuttude veskile ning kurjad keeled jahvatasid väsimatult Heinmetsa ja Savisaare liigagi soojast sõprusest.

Olgu siis sellel või mõnel muul põhjusel astus modell erakonnast välja ja kuulutas, et poliitika pole teda iial huvitanudki! Tema poliitilisteks šedöövriteks olid 112 hääle kogumine Kristiine linnaosa volikogu valimistel, mis talle ametikohta ei toonud. Nüüdseks tegeleb modell paralleelselt nii Bastioni moemaja kui teletööga ning olles turvaliselt abielusadamasse jõudnud, kasvatab oma abikaasa Aivar Aigroga kahte poega.