«Seksi ja linna» staar KRISTIN DAVIS on küll korralik ja kodulembene tüdruk, kuid seriaali-Charlotte’iga ei sarnane ta enda arvates mitte üks raas.

Kes «Seksi ja linna» naistest on sinu lemmik? Ehk on see šopahoolikust Carrie? Või hoopis meesteõgija Samantha? Paljud seebisõbrad lülituvad iga nädal «Seksi ja linna» lainele punapäise advokaadi Miranda pärast, kes paneb kohtus isegi kriminaalid lapse kombel nutma.

Kuid «Seksis ja linnas» on üks tegelaskuju, kelle üle televaatajad reklaamipausi ajal alatasa vaidlema lähevad. See on viks ja korralik Charlotte, kelle seelikuäär ulatub haruharva põlvest kõrgemale. Ühtesid ta vaimustab, teisi ajab närvi. Võrreldes oma kolme sõbrannaga, keda kehastavad Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall ja Cynthia Nixon, peaks ta elama nunnakloostris.

Näitlejatar, kes Charlotte’i kehastab, pole kaugeltki nii vooruslik. Nelikust ainsana vaba ja vallalise Kristin Davise (37) huulilt võib pudeneda ebatsensuurseid väljendeid ning ta itsitab vallatult seksiteemaliste naljade üle.

«Ma olen vaba hing,» ütleb ta. «Teen seda, mis pähe tuleb.» Kuid ta tunnistab, et on Charlotte’ilt õppinud rohkem kui elult endalt…

Kristin, kas sinu meelest on «Seks ja linn» hariv seriaal?
Minu isa annab Lõuna-Carolina kolledzhis seksuaalteraapia tunde ning toob tihti näiteid «Seksist ja linnast». 22aastased vaatavad meid ja õpivad elutähtsaid asju. See on hariv seriaal nii meestele kui ka naistele. Inimesed omandavad sealt nippe, mida elus kasutada.

Oled sa ise ka mingeid nippe õppinud?
Ma kujutan ette, et teoreetiliselt küll. Nende tüüpidega võrreldes on mul väga piiratud seltsi- ja seksuaalelu. Olen neilt kindlasti rohkem õppinud kui enda elust. Olen «Seksist ja linnast» saanud põhiteadmised.

Kas «Seksi ja linna» on endiselt lõbus teha?
Igatahes. Isegi lõbusam kui varem. Kui see on üldse võimalik. Me suhtume nüüd asjasse rahulikumalt. Oleme järjega selles faasis, kus põhitegijad hakkavad tavaliselt raha pärast kaklema ja tahavad stsenaariumi kirjutamisel sõna sekka öelda. Aga meiega seda ei juhtu. Sarah Jessica on vastutav produtsent küll, aga ta on seda olnud algusest peale. Tema valib meie jaoks juukse- ja meigiinimesi. Ta hoolib väga stsenaariumist. Ta on seriaali DNA-s sügavalt sees.

Kas sinu meelest ei ole Charlotte väheke igav?
Üldsegi mitte. Ta on aastatega kõvasti arenenud. Ja ta võib teid endiselt üllatada. Ärge kunagi mõistke kellegi üle kohut tema väljanägemise põhjal. Carrie võib tegelikult olla konservatiivsem, kui Charlotte paistab.

Kas vastab tõele, et alguses taheti sind Carrie rolli?
Seda nad tahtsid, aga ma ei uskunud, et saan sellega hakkama. Teadsin kohe alguses, et Charlotte on minu jaoks see õige.

Kas suhtled Sarah Jessica, Kimi ja Cynthiaga ka vabal ajal?
Ei, see poleks meile kasulik. Pealegi on kõik teised tüdrukud abielus või elavad kellegagi koos. Ja meie tööpäevad on niigi 18 tundi pikad. Tohutult raske on meid nelja korraga kokku saada. Sarah Jessicaga käime vahetevahel šoppamas, mis võib olla väga põnev. Mingil muul ajal ei näe ma poemüüjaid nii püüdlikult oma tööd tegemas.

Seriaalis oled sa ainuke abielunaine ja tegelikus elus oled sa ainuke vallaline.
Ega see nii ometi jää?

Muidugi ei taha ma kogu eluks üksi jääda. Tahaksin, et mul oleks suhe, aga see pole mu kinnisidee. Ma ei otsi täiuslikku meest. Raha, võim ja välimus pole minu jaoks olulised. Eelistan pigem intellektuaali, kes loeb raamatuid ja armastab koeri. Poleks paha, kui tal oleks prillid.

Ega sinus ometi koduperenaine peidus ole?
On, üsna mitmes mõttes. Ma olen hea kokk ja küpsetan depressiooni leevendamiseks alati küpsiseid ja kooke.

Aga sa oled ka paras hipi-tüdruk.
Olen jah, mulle meeldib kirbuturul šoppamas käia. Olen kümme aastat järjest iga päev joogaga tegelnud. Ja mulle meeldib vabas õhus olla. Minu arusaam täiuslikust õnnest seisneb koeraga jalutamises kaunil maastikul.

Kuidas on kuulsus sind muutnud?
See on olnud järkjärguline protsess, mitte asi, mis juhtus üleöö. Ma ei armasta eriti kõmupiltnikke. Aga enamasti on see lõbus. See, et inimesed mulle juurde astuvad, mind ei häiri. Aga ma pean ikka veel imelikuks seda, kui nad tänaval mu nime hõikavad. Mul on alati selline tunne, et äkki ma peaksin neid inimesi tundma.

Kuidas sa suhtud sellesse, et ka su eraelu vastu tuntakse huvi. Mõni aeg tagasi seostati sind Alec Baldwiniga.
Inimene harjub sellega. «Seksi ja linna» kolmandal aastal oli mul suhe ja see oli esimene kord, kui üritasin anda oma panuse mõlemasse, suhtesse ja töösse. See oli raske. Tegin palju vigu. Inimesed seletasid, et pean ettevaatlik olema. Et mehed tahavad mind nüüd valedel põhjustel, sest ma olen edukas jne. Aga sellest näeb alati läbi ja see on nii eemaletõukav. Praegu olen igatahes üksi.

Kui kaugele sa ainuüksi oma iluga jõuaksid?
Sellega kõike, mis tahad, ei saa — või maailma valitseksid supermodellid. Mul on vedanud. Mind ei kasvatatud seda ignoreerima, kuid konteksti panema küll. Mu isa on professor ja mu vanemad suhtuvad haridusse väga tõsiselt. Nad teadsid, et ma vajan tagalat. Nii et mu välimus võimaldas mul küll jala ukse vahele saada, aga sel võib olla ka vastupidine mõju. Ma valmistun alati hästi põhjalikult ja teen hoolega proove, et keegi ei saaks öelda, et jõudsin nii kaugele ainult tänu välimusele.
See kõik kõlab, nagu peaks ma ennast iluduseks ja alustaks iluprotseduure niipea, kui ärkan.
Mulle meeldib tibi olla. Ärge saage minust valesti aru, aga mu kodus leidub vaevalt mõni peegel. Teles töötades oled tundide kaupa peegli ees — meigitoas, oma riietusruumis — nii et koju jõudes pole mul peeglit vaja.

Kas su mehele läinud sõbrannad ei tee sind rahutuks?
Ma ei hüüa lausa neile, et oodake mind ka, aga eks see on mind mõtlema pannud. Ma jäin selle laua äärde hiljaks. Kui olin 32aastane, oli mul sõbrannasid, kes muust ei rääkinud kui lastest, ja ma ei saanud üldse aru, millest jutt käib.
Mu bioloogiline kell käib vist taha, või mis? Mu kasuõel ja sõbrannadel on lapsed ja ma armastan neid, aga kui näen imikut vankris ja kutsikat rihma otsas, siis mind tõmbab alati kutsika poole rohkem. Ühel päeval võiks ka laps tulla, aga mitte veel.

Kui kaua «Seks ja linn» veel jätkub?
Ma pakun, et kaks aastat veel. Võib-olla tahame jätkata ka 40aastastena, aga «Abielu ja linn» või «Vaiksed õhtud kodus ja linn»? Ma ei usu sellesse. Me lõpetame, sest me ei taha, et seriaal alla käiks — enne teeme sellele lõpu.
Keegi ei lahku, nad oleksid hullud, kui seda teeksid. Raske on seda seriaali teha ja raske elada. Minu salajane lootus on, et paneme seriaalile punkti ja teeme filmi.

Kes võiks seriaalis mehi kehastada?
Vaatame. Oleme püüdnud Benjamin Bratti kätte saada, sest ta on nii sarmikas. Väga tahaksime Ewan McGregorit ja Sean Penni. See pole tõenäoline, aga kas see poleks tore? Oleme juba loobunud George Clooney jahtimisest, sest lõputult ei jõua kaubelda. Oh, ja Jake Gyllenhaal! Noor näitleja, kes on teinud paar filmi. Ta on suurepärane. Ma tahan teda mingisse noore mehe liini. Või õigemini, m e tahame...