See pole sugugi esimene kord, kui Järvi vastuolulisi žanreid ning ajastuid omavahel miksib — oma Absoluutse Ansambliga mängiti juba 1993.aastal Duke Ellingtoni ja Richard Straussi. Dirigent nentis ollywood Reporterile antud intervjuus, et talle meeldib katsetada kõigega renessanss-muusikast rokini.

“Absoluutne Ansambel võtab materjali Korea traditsioonilisest rahvamuusikast lõpetades K-popini. Kes poleks kuulnud “Gangnam Style’ist”? Korea on tänu sellele mõjutanud väga oluliselt mainstream kultuuri. Meie ülesanne ongi laulatada kogu see helide ja materjalide kõiksus “Zigeunerweiseniga” ja lõbutseda topelt,” selgitas Järvi.

“Ma kohutavalt ei meeldi termin “ristand”, sest see viitab millelegi äärmiselt labasele. Sellist nime kannavad vaid odavad produktid. Eelistan oma tegevust nimetada kultuuride ristandamiseks. Ja kui mõelda, siis tegelikult nii Bach, Vivaldi, Bernstein ja Frank Zappa tegid kõik ristand-muusikat. Lihtsalt selle vahega, et see oli äärmiselt maitsekas. Näiteks — Beethoven ja tema 9.sümfoonia — kolm esimest käiku on tõsised ja seejärel järgneb teema, mida kõik saaksid pubis laulda.

Kuula mõlemat lugu: