Armastatud koguperesaadete juhil sai juunis kaks aastat elatud naise Maris-Jane (37), poegade Kristoferi (8) ja Robertiga (1) vastvalminud eramus, kus üheks üleaedseks on ema, teiseks õde perega, kirjutab Kroonika.

"Oh, nii palju asju on vaja teha, aga raha ei tule esiteks järele," rehmab Kristjan. "Mul pole lipumastigi. Kui maja valmis sai, aga raha enam ei olnud, panime kirja esmavajalikud asjad. Kõigepealt oli kardinaid vaja, siis korjasime raha kardinate jaoks. Oli vaja sissesõiduteed, korjasime selle jaoks. Jõudumööda."

Kristjan toob lauale Jõekalda Punase, käeliselt märgistatud veinimargi. "Ise tegin. Koduvärk. Proovi, siis ütle... Häda on selles, et see peaks seisma kaks kuud, aga mul on juba otsas. Enne, kui heaks hakkab minema."

Veini- ja õlleteos sai Kristjan käpa valgeks mullu suvel. "Kus sa seal Lasnamäe korteris oma tünnikesi hoiad? Kardina all mulksumas? Mul oli nii kange soov ja isu seda veinivärki teha, et hoidsin aasta aega sahtlis kuskilt rebitud lehte koduveinitarvikuid maale toova perekonna nimede ja andmetega. Kui siia jõudes lõpuks vabadus kätte tuli, läksin jutule."

Ega sa siis ainult koduveini tünniviisilise kääritamise võimalust silmas pidades oma majja igatsenud? "Mõte oli ammu. Heietasime, et tahaks omaette elada, mitte Lasnamäe korteris... Lasnamäe vastu polnud mul midagi. Mu naine ka Lasnamäelt ja seega harjunud. Suvel jõlkusime aga kõik vabad päevad siin ema juures. Siis tuligi mõte, et kui saaks ka oma kodu siia rajada. Hakkasime asja ajama, õigemini ajas õemees. Kogu meie küla ehitati korraga, ja ehitasime täpselt ajal, kui kõik hinnad üles läksid."