Ajal, mil kristlased pööravad pilgu Petlemma poole ja mõtlevad seal paari tuhande aasta eest juhtunule, võiks Kristusest pajatada ka teistsuguse loo, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pilk tuleks pöörata mitte Petlemma, vaid hoopis Jaapanisse, kus asub Shingo külake. Just seal arvatakse olevat Jeesus Kristuse viimne puhkepaik. Kes piiblit lugenud, see teab muidugi, et Kristus löödi risti ja kolm päeva hiljem tõusis ta üles, päästmaks inimkonda patust.

Ei midagi sellist, väidetakse Shingo legendides. Risti löödi hoopis Jeesuse vend Isukuri ning tegelikult pääses Jeesus roomlaste käest pakku ja põgenes üle maade ja mägede, kaasas tükike oma venna äralõigatud kõrvast ning kiharake Neitsi Maarjalt, oma emalt. Lõpuks siis jõudis ta Põhja-Jaapanisse. Seal eksiilis elades võttis ta naise Miyuko, sai kolm tütart ja suri 106-aastaselt. Muidugi mitte Jeesus Kristuse nime all, vaid küüslaugukasvataja Daitenku Taro Jurai nime kandes, nagu selgub kohaliku muuseumi materjalidest.

Tema väidetaval matmispaigal, kus seisab ka suur puust rist, on kiri: “Kui Jeesus Kristus oli 21-aastane, tuli ta Jaapanisse, saamaks 12 aasta jooksul püha õpetust.” Tosin aastat püha Fuji mäe juures õppinud, läks ta 33-aastaselt tagasi Juudamaale, kus tema õpetust aga vastu ei võetud. Jeesus vahistati ja otsustati hukata, kuid mingil põhjusel saadeti ristile hoopis tema vend, nii et Jeesus ise, jaapanipäraselt Daitenku, võttis taas ette tuhandete kilomeetrite pikkuse rännaku itta.

Shingos asuvast muuseumist võib leida ka nii-öelda tõendusmaterjali. Näiteks dokumente, mis väidavad küla vanaaegseks nimeks olevat Herai, mis kõlab rohkem heebreapäraselt kui jaapanlikult. Briti ajalehes Independent esitas Shingo elanik Yoshiteru Ogasawara veel mõned näited. Näiteks on ajast aega õnnistatud lapsi, neile musta risti otsaette joonistades. Vastsündinuid on aga mähitud riidetükki, millele on joonistatud ei midagi vähemat kui Taaveti täht. Ja aeg-ajalt sünnib seal sinisilmseid lapsi, kes on kaugelt tulnud esiisa kauged järeltulijad.