Üle kuuekümnest installatsioonist koosnev valguskett on kui särav teekond linnasüdames, andes võimaluse avastada uudseid objekte ja seni märkamata jäänud linnaruumi põnevaid elemente.

Valguse imeline omadus on valgustada teed ja näidata suunda - festival vaatab tulevikku, avab valguse abil sümboolselt linna parkide ja haljasalade väravad ning paneb helendama nendevahelised tuiksooned. Tule kõnni koos valgusega!

2018 aasta festival on pühendatud Kadriorg 300 ning Eesti Vabariigi 100. juubelitele. Festival on tasuta.

Valgus kõnnib toimub ka homme! Vaata homset ajakava SIIT:

21.09 Vanalinn

19.00 Algab festivali viimane päev
19.30-00.00 Videoinstallatsioonid Raekoja fassaadil
Videokunstnike Mikk Mägi ja Sander Joon videoinstallatsioon "Eesti 10000" lugu Eesti ala tekkest läbi ajaloo. Videokunstnik Anastasia Isachseni (NOR) videoinstallatsioon "Equinox". Equinox on audiovisuaalne installatsioon valgusest ja pimedusest ning headusest ja kurjusest meie maailmas ja meis endis.
20.00 Ansambel Jäääär kontsert Harju Haljasala laval
21.30 Festivali lõpuetendus "Vasta ööda!" Raekoja platsil
Kaasa löövad üle 100 eesti tantsija, muusikat teevad Kristjan Priks ja Kulno Malva. Etenduse lavastaja on Rauno Zubko.

00.00 Festivali lõpp.

20.-21. septembril on festival Valgus Kõnnib esmakordselt ka Tallinna vanalinnas. Kahe õhtu jooksul saab Raekoja platsi, raekoda, Viru tänava lõppu, Harju haljasala ja teisi kohti nautida täiesti uues võtmes.

Videomappingud kodumaiste ja külalis videokunstnike poolt Tallinna Raekoja fassaadil,, uue värvivalguse lahenduse saab Niguliste kirik, tänavate kohal võib leida sadu pääsukesi ning Harju tänaval saab kuulata mõnusat muusikat müstilise valguse keskel.